Ništa ne gubite, a puno dobijate

3 lake vežbe u vodi za zategnut stomak i čvrstu zadnjicu: 5 minuta je sasvim dovoljno!

Ovaj set vežbi pre svega je namenjen struku i pomoći će vam u izgradnji trbušnih mišića, ali sjajno deluje i na ostatak tela

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Mnogi fitnes stručnjaci slažu se da je plivanje najbolja vežba za celo telo, ali nije jedina koju možete da izvodite u vodi.

 

Plivanje je sjajna kardioaktivnost koja velikom brzinom sagoreva kalorije i ne stvara pritisak na zglobove. Međutim, ako niste ljubitelj plivanja ili jednostavno želite drugim vežbama da zategnete telo, za vas imamo tri jednostavne vežbe koje možete izvoditi u moru, bazenu, jezeru... Gde god da se kupate ovog leta.

 

Ovaj set vežbi pre svega je namenjen struku i pomoći će vam u izgradnji trbušnih mišića, ali sjajno deluje i na ostatak tela jer prilikom vežbanja voda pruža otpor i tako sve mišiće u telu tera na rad.

 

1. Lažni trbušnjaci

 

Lezite u plićak tako da vam glava bude izvan vode, a deo tela od ramena prema dole u vodi. Podloga ne mora da bude ravna i položaj tela pod blagim nagibom ne smeta izvođenju vežbe. Ruke stavite uz telo i ravno ispružite noge. Zatim istovremeno dižite ravno ispružene noge i trup dok ruke držite u položaju kao da pokušavate da dotaknete nožne prste. Ponovite 10 puta.

2. Čučnjevi u vodi

 

Stanite uspravno u vodu do bedara. Ispružite obe ruke ravno ispred sebe i čučnite. Ponovite 10 puta.

 

3. Podvodni bicikl

 

Stanite u vodu do vrata i nogama imitirajte vožnju biciklom. Radite ovu vežbu 1 minut.

 

Savet: Sve tri vežbe možete odjednom da izvodite u intervalima, a poređajte ih prema svojoj želji. Možete ih izvoditi i po nekoliko puta dnevno. Čak i 5 minuta ovih vežbi u vodi dnevno daće odličan rezultat, jer otpor koji voda pruža daje dvostruki efekat!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...