interesantno

Dok ležite možete da izgubite isti broj kalorija kao i polučasovnom šetnjom: Evo u čemu je caka!

Istaživanje je došlo do ovih zanimljivih podataka

Fitnes & Nutricija
20:53h Autor:
Dok ležite možete da izgubite isti broj kalorija kao i polučasovnom šetnjom: Evo u čemu je caka!
Foto: Shuterstock

Ideja o udobnom ležanju i gubljenju kilograma u isto vreme, zvuči sjajno, a nauka tvrdi da je to zaista i moguće.

Naime, jedno istraživanje je ustanovilo da ležanje u kadi, u toploj kupki može da sagori značajan broj kalorija, ali i da pomogne u regulisanju šećera u krvi, što je izuzetno pogodno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2.

Istraživanje koje je sproveo fiziolog sa univerziteta u Londonu, pokazalo je da muškarci koji su provodili jedan sat u vodi čija je temperatura iznosila 40 ° C, sagoreli oko 140 kalorija.

Ključno za postizanje efekta je pravo vreme i temperatura. U idealnom slučaju, trebalo bi da u vodi provedete jedan sat, dok bi temperatura vode treba da bude konstantna i da iznosi 40 ° C. Niža temperatura od ove neće dati rezultate.

Ovu vežbu svaka žena mora znati: Ublažava menstrualne bolove, olakšava porođaj, jača karlicu! (VIDEO)

Međutim, ovaj eksperiment je sproveden samo na muškarcima, tako da nije poznato kako bi žene reagovale i koliko bi one kalorija sagorele.

Naučnici veruju da ova tehnika deluje zato što telo proizvodi takozvane "proteine toplotnog udara" kada telesna temperatura poraste, što se dešava kada vežbamo. Pasivno zagrevanje ima isti efekat.

Ovi proteini se oslobađaju kao odgovor na stres, tako da doprinose regulaciji nivoa šećera u krvi i zato se može postići gubljenje kilograma.

Veliki broj žena pati od sindroma policističnih jajnika: Rešite ovaj poremećaj na potpuno prirodan način!

Ova tehnika ne može u potpunosti da zameni vežbanje

Nažalost, topla kupka, ne može da bude zamena za vežbanje. Za isto vreme koje biste proveli u kadi možete da dagorite mnogo više nekom drugom aktivnošću.

Redovna izička aktivnost i pravilna ishrana su jedini pravi put ka idealnoj liniji, ali je zanimljivo otkriti i još poneki način koji može da nam pomogne na tom putu.

5 načina za otkrivanje raka: Promene koje možete sami da primetite!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs