Vežbe

Tanukitaku metod vežbanja: Ubrzava metabolizam, topi masne naslage sa stomaka!

Suština Tanukitaki metode je sledeća: kako telo stari i menja se, tako mu je teže da se oslobodi suvišnih kilograma. Stoga je potrebno usmeriti obnovu organizma upravo na onaj deo kojem je neophodan rad

Fitnes & Nutricija
12:42h Autor:
Tanukitaku metod vežbanja: Ubrzava metabolizam, topi masne naslage sa stomaka!
Foto: Shutterstock

Kozmetičarka Juko Hisa je izgubila 15 kilograma kada je poradila na metabolizmu. Sada već 20 godina, njena kilaža se ne menja.

Hisa kaže da su za njen vitak struk i mladost zaslužni dobar metabolizam i probavni sistem. Naravno, ona se trudi da se pridržava kvalitetne hrane i voli da jede domaća, kuvana jela. Ali glavna zasluga u gubljenju kilograma je njen lični metod - Tanukitki- kretanje dlanovima po problematičnim delovima tela.

"Možete brzo da izgubite težinu jednostavnim pritiskom na tačke, na primer na stomaku. Lupkajte dlanovima po stomaku i rešite se sala!"

Suština vežbe:

Jedan od razloga za povećan stomak i masne naslage oko struka je taj što je stomak plitak i unutrašnji organi su podignuti. Vratite ih nazad, stimulišući krvne sudove i limfu, aktivirajući ceo stomak. Kretanje će stvoriti aktivno povećanje metabolizma.

Menjajte položaj dlana svaka 2 do 3 zamaha, udarajući se po celom stomaku i lagano ga pritiskajući. Neka jačina pritiska bude kao masaža.

Lagano se udarajte po celom abdomenu. Stanite u raskorak, tako da širina stopala bude u ravni sa ramenima. Dlanovima se "udarajte" lagano po stomaku to sa leva na desno, naizmenično od vrha do dna. Isto lagano masirajte stomak u pravcu kazaljke na satu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs