Pročitajte

Okrepljujući obrok: Evo zašto treba jesti tanjir supe svaki dan!

Istraživanja su pokazala kako osobe koje konzumiraju bistru supu s povrćem pre glavnog jela unesu do 20 odsto manje kalorija nego one koje je ne konzumiraju

Fitnes & Nutricija
Autor:
Okrepljujući obrok: Evo zašto treba jesti tanjir supe svaki dan!
Foto: Shutterstock

Topla supa za vaše telo ima više prednosti - osim što je ukusna i okrepljujuća, ona vam može pomoći i u tome da tokom obroka u svoj organizam unesete manje kalorija.

Istraživanja su pokazala kako osobe koje konzumiraju bistru supu s povrćem pre glavnog jela unesu do 20 odsto manje kalorija nego one koje je ne konzumiraju.

Dijetalna supa skida 5 kilograma za 7 dana: Pridržavajte se ovog jelovnika jednu nedelju i fasciniraće vas rezultati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Tanjir ovog okrepljujućeg obroka sadrži vrlo malo kalorija, a osigurava petinu preporučenog dnevnog unosa povrća.

Dalje, ona pomaže kod prehlade i povišene temperature, ali je i vrlo dobar izvor tečnosti, čime se sprečava dehidracija. Takođe, supe su značajan izvor vlakana pa čak i proteina, minerala i vitamina.

Nekada su domaćice svakodnevno kuvale domaću supu od raznog vrsta povrća ili mesa. U nedostatku vremena ova dobra navika se u mnogim domaćinstvima izgubila. Ipak, barem jednom nedeljno svaka domaćica bi trebala za članove svoje porodice da pripremi jednu ovakvu supicu. Osim što će dobiti dosta vitamina i minerala, zasitiće ih, a obezbiće im i dobro varenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs