Topla supa za vaše telo ima više prednosti - osim što je ukusna i okrepljujuća, ona vam može pomoći i u tome da tokom obroka u svoj organizam unesete manje kalorija.
Istraživanja su pokazala kako osobe koje konzumiraju bistru supu s povrćem pre glavnog jela unesu do 20 odsto manje kalorija nego one koje je ne konzumiraju.
Tanjir ovog okrepljujućeg obroka sadrži vrlo malo kalorija, a osigurava petinu preporučenog dnevnog unosa povrća.
Dalje, ona pomaže kod prehlade i povišene temperature, ali je i vrlo dobar izvor tečnosti, čime se sprečava dehidracija. Takođe, supe su značajan izvor vlakana pa čak i proteina, minerala i vitamina.
Nekada su domaćice svakodnevno kuvale domaću supu od raznog vrsta povrća ili mesa. U nedostatku vremena ova dobra navika se u mnogim domaćinstvima izgubila. Ipak, barem jednom nedeljno svaka domaćica bi trebala za članove svoje porodice da pripremi jednu ovakvu supicu. Osim što će dobiti dosta vitamina i minerala, zasitiće ih, a obezbiće im i dobro varenje.