Ručak je najbolje jesti oko 12 ili 13 sati. Pomerite li ga za kasnije popodne, verovatno ćete postati jako gladni i zbog toga imati veću želju za hranu punom šećera i masnoća, poput pržene hrane, slatkiša i kolača.
Idealan ručak treba sadržavati vitamine, minerale, zdrave masnoće, ugljene hidrate i belančevine. Ugljeni hidrati i masnoće daju nam energiju, dok su belančevine ključne za pravilno funkcionisanje našeg tela. Probajte tri spasonosna recepta za letnji ručak.
Namirnice koje je najbolje jesti za ručak su:
- sendviči (s piletinom, jajima, tunom, sirom ili pečenom govedinom) i testenina od celog zrna
- salate
- riba poput skuše, lososa i sardine
- supe
- mahunarke i kus-kus
Sledeće tri namirnice su najgori izbor za ručak jer uzrokuju pad energije, odnosno letargiju:
Uhvati li i vas pospanost nakon što pojedete ručak? Niste jedini, ovaj problem muči mnoge. Otkrijte koje je namirnice najbolje jesti za ručak, a šta biste trebali da izbegavate
