Potrebno vam je:

1 kg keksa
1 l jogurta

50 g šećera u prahu
500 g opranih i isečenih jagoda (voće i količina mogu po želji)

300 ml slatke pavlake

margarin ili maslac za premazivanje tepsije

Priprema:

1. U veću posudu dodajte izlomljeni keks.

2. Prelijte jogurtom i promešajte.

3. Ubacite narezano voće.

4. Dodajte šećer u prahu i sve sjedinite.

5. Pleh, kalup ili tepsiju 27 x 35 cm premažite margarinom ili maslacem.

6. Smesu rasporedite u tepsiji.

7. Umutite slatku pavlaku i premažite preko kolača.

8. Kolač stavite u frižider, bilo bi dobro preko noći, da keks potpuno omekša.,

Ukoliko vam je ova količina previše, možete napraviti pola mere. Voće koristite po želji i ako volite više voća slobodno ga dodajte.

Ako koristite kiselije voće, možete dodati više šećera.

Prijatno!

Za vreme letnjih vrućina pravilo mnogih je da se rerni ne približavaju, međutim visoke temperature ne smanjuju želju za kolačima pa je idealno rešenje - kolač koji se ne peče!