Potrebno vam je:
50 g šećera u prahu 500 g opranih i isečenih jagoda (voće i količina mogu po želji)
300 ml slatke pavlake
margarin ili maslac za premazivanje tepsije
Priprema:
1. U veću posudu dodajte izlomljeni keks.
2. Prelijte jogurtom i promešajte.
3. Ubacite narezano voće.
4. Dodajte šećer u prahu i sve sjedinite.
5. Pleh, kalup ili tepsiju 27 x 35 cm premažite margarinom ili maslacem.
6. Smesu rasporedite u tepsiji.
7. Umutite slatku pavlaku i premažite preko kolača.
8. Kolač stavite u frižider, bilo bi dobro preko noći, da keks potpuno omekša.,
Ukoliko vam je ova količina previše, možete napraviti pola mere. Voće koristite po želji i ako volite više voća slobodno ga dodajte.
Ako koristite kiselije voće, možete dodati više šećera.
Prijatno!