Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
- Četiri tikvice
- 100 grama tvrdog sira za rendanje
- 200 grama mekog sira
- Maslinovo ulje
- Peršun
- Sušeni bosiljak
- So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke.
U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče.
Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.
Uživajte, prijatno!