Isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene tikvice na grčki način!
Sastojci:
- Četiri tikvice srednje veličine
- Kašika maslinovog ulja
- Glavica crvenog luka, sitno iseckana
- Četiri čena belog luka, sitno iseckana
- 450 grama ćurećeg mesa, mlevenog
- Kašičica origana
- Soli i bibera po ukusu
- Dva paradajza iseckana na kockice
- Feta, iseckana na kockice, za posipanje (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice presecite po dužini, pa kašikom izdubite sredinu i stavite ih u pleh.
U šerpu stavite maslinovo ulje, pa izdinstajte crni luk, dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte beli luk i mleveno ćureće meso, i dinstajte 6-7 minuta na srednjoj vatri.
Zatim dodajte začine, paradajz iseckan na kockice, soli i bibera po ukusu i dinstajte, mešajući, još dva ili tri minuta.
Sklonite sa vatre, pa filujte tikvice, a zatim stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Pospite kockicama fete i služite toplo.
Uživajte, prijatno!
Pohovane tikvice bez grama ulja: Divno, hrskavo jelo! (RECEPT)