Varijacija na temu omiljene salate: piletina kapreze. Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagan letnji ručak koji se sprema za pola sata.
Sastojci:
- Četiri pileća bela mesa bez kosti
- 190 grama pesto sosa (jedna teglica)
- 180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova
- Četiri paradajza, isečena na kolutove
- Dve kašike maslinovog ulja
- Soli i bibera po ukusu
- Dve kašike balzamiko sirćeta
- Svež bosiljak, iseckan
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.
Piletina u krem sosu od belog vina: Isprobajte nešto novo i nesvakidašnje! (RECEPT)
Stavite u rernu i pecite dok meso ne bude sasvim gotovo, 20 do 22 minuta.
Za još bolji ukus, "prsnite" malo balzamika i ukrasite svežim bosiljkom. Služite toplo.
Prijatno, uživajte!