prste da poližete

Lagana brzinska večera bez griže savesti: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom! (RECEPT)

Piletina spremljena na ovaj način će vas oboriti s nogu

Recepti
Autor:
Lagana brzinska večera bez griže savesti: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • maslinovo ulje
  • 250g pilećih grudi
  • 7-8 čeri paradajza
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • osušeni bosiljak
  • 1 kocka pileće supe (pola šolje supe)
  • pola šolje grčkog jogurta
  • pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)

Piletina u krem sosu od belog vina: Isprobajte nešto novo i nesvakidašnje! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Iseći jednu tikvicu na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća.
  • Zatim tu tikvicu stavite u posudu u kojoj je krpa, posolite i ostavite da stoji 20 minuta.
  • Uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice.
  • U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice.
  • Posolite, pobiberite i stavite beli luk u prahu.
  • Dodajte tikvicu i čeri paradajz isečen na pola, kao i osušeni bosiljak.
  • Kada se to proprži, izadite iz tiganja i ponovo sipajte maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan, a na kraju dodajte malo pileće supice.
  • Smanjite temperaturu i dodajte grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka.
  • Sve to promeštajte i dodajte meso.
  • Ponovo promešajte i poslužite.

Sočna, kremasta i hrskava, prste da poližete: Pohovana piletina sa spanaćem koju ćete obožavati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs