Sastojci:
- 1 tikvica
- maslinovo ulje
- 250g pilećih grudi
- 7-8 čeri paradajza
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- beli luk u prahu
- osušeni bosiljak
- 1 kocka pileće supe (pola šolje supe)
- pola šolje grčkog jogurta
- pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)
Piletina u krem sosu od belog vina: Isprobajte nešto novo i nesvakidašnje! (RECEPT)
Priprema:
- Iseći jednu tikvicu na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća.
- Zatim tu tikvicu stavite u posudu u kojoj je krpa, posolite i ostavite da stoji 20 minuta.
- Uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice.
- U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice.
- Posolite, pobiberite i stavite beli luk u prahu.
- Dodajte tikvicu i čeri paradajz isečen na pola, kao i osušeni bosiljak.
- Kada se to proprži, izadite iz tiganja i ponovo sipajte maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan, a na kraju dodajte malo pileće supice.
- Smanjite temperaturu i dodajte grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka.
- Sve to promeštajte i dodajte meso.
- Ponovo promešajte i poslužite.