Predstavljamo vam recept za ukusne pileće rolnice, pogodne i za početnike. Priprema je jednostavna, a rolnice možete poslužiti uz prilog ili salatu po izboru.
Sastojci:
- Dva pileća filea
- Sušeni paradajz
- 100 grama spanaća
- 100 grama fete
- Tucana paprika
- So, biber
- Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, tiganj sa maslinovim uljem stavite na srednje jaku vatru. Pileći file izlupajte, tako da dobijete tanke, ravnomerne komade mesa.
Operite i dobro ocedite spanać. Na piletinu stavite usitnjenu fetu, listove spanaća, i po dva komada paradajza sušenog na suncu. Zamotajte rolnice, po potrebi ih probodite čačkalicom da se ne bi razmotavale. Začinite solju i biberom, i pospite sa malo tucane paprike.
Piletina u sečuan sosu: Pikantna, ukusna i spremna za 10 minuta! (RECEPT)
Stranu na kojoj je spoj spustite na vruće ulje, i propržite ih sa svake strane po dva minuta. Zatim prebacite u manji pleh i pecite još 15 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužite uz prilog po izboru ili svežu salatu.
Zapečena piletina sa parmezanom i belim lukom: Izdašan i ukusan obrok za celu porodicu! (RECEPT)