Ko ne voli kiflice, naročito dok su još tople... A tek kada ih pripremite na ovaj način, užitak je još veći jer nećete moći da se odvojite od njih.
Tajna ovih najmekših kiflica krije se u jajima i maslacu, a namaz birajte po želji. Možete ih napuniti sirom i šunkom ili svežim sirom u kombinaciji sa spanaćem.
Sastojci:
- 1.000 grama belog brašna
- 3 jaja
- pola kockice kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 šoljice suncokretovog ulja
- 400 ml toplog mleka
- 100 grama maslaca i 50 grama za rendanje
- 1 kašičica soli
Testo za kiflice od samo 3 sastojka! (RECEPT)

Priprema:
- U manjoj posudi stavite kašiku brašna, kvasac, šećer i deo mlakog mleka, pa dobro promešajte.
- Ostavite na toplom da se diže.
- U veću posudu saspite brašno, dodajte so, u sredini napravite udubljenje i dodajte pripremljeni kvasac, ulje, mlako mleko, otopljeni maslac i jaja.
- Izmešajte mekano testo (po potrebi dodajte još malo mlakog mleka).
- Mesite dugo dok ne dobijete glatko i rastezljivo testo koje se odvaja od ruku i posude.
- Pokrijte krpom i ostavite na toplo da se diže jedan sat.
- Potom ga ponovo promešajte par minuta.
- Podelite testo na četiri jednaka dela i od njih formirajte kugle.
- Stavite ih na nauljen papir, prekrijte krpom i pustite da se „odmaraju” još petnaestak minuta.
- Od svake kugle oblikujte okruglu koru debljine oko 1 cm i iseckajte je na osmine, tako da dobijete 32 komada u obliku trogula.
- Savijajte ih u kiflice od šireg kraja prema užem.
- Poredajte ih u lim, pospite brašnom, po njima narendajte maslac i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 250 Celzijusa, a pre pečenja smanjili na 200,
- Kiflcie su gotove kad dobiju žutorumenu boju.