Uživaćete u sladunjavim, ali osvežavajućim zalogajima iz domaće radinosti!
Potrebno je:
- 800 gr očišćenih trešanja
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 2 vanilin šećera
- 250 ml vode
Priprema:
Šećer staviti u šerpu pa sipati vodu. Ušpinovati pa dodati očišćene trešnje.
Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata.
Najbolji domaći recept za slatko od šljiva: Korak po korak, uspeva i početnicima! (VIDEO)
Pri kraju dodati sečen limun i vanilin šećer. Skinuti penu.
Kad trešnje budu staklaste i sirup se zgusne kao med, skloniti sa šporeta i pokriti mokrom krpom.
Recept za slatko od jabuka: Ništa kao domaće!
Ohlađeno slatko sipati u staklene tegle i dobro zatvoriti. Uživajte u božanstvenom ukusu!
Izvor: Kod bake u gostima