Sastojci: 2 kg jabuka, 1 kg šećera, 2 kašike limuntusa, štapić vanile, 1 šolja vode.
Priprema: Stavite šećer i vodu da se kuvaju u većoj šerpi, dok se ne dobije gusti sirup. Uporedo sa tim operite, oljuštite i očistite jabuke od semenki.
Isecite na male komadiće i dodajte u skoro gotov sirup, zajedno sa vanilom. Slatko se kuva dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje limuntus.
Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u čiste tegle, zatvorite i odmah okrenite naopako. Po želji se može sterilizovati 5 minuta.
Izdvajamo za vas:
Kako se pravilno sterilišu staklene tegle i flaše: Da vam ne propadne cela zimnica!
Đuveč u tegli: Obožavaćete ovaj recept za zimnicu!
Lovačka salata: Začinjena zimnica je najlepši prilog uz meso! (RECEPT)