Sastojci: 1.100 g limuna, 1,5 kg šećera, 2 kašičice (10 g) vinske kiseline, 2 l vode.
Priprema: Koru od limuna izrendati. Voće probosti na nekoliko mesta debelom iglom. Staviti da se kuva u 3 vode, a samo kuvanje treba da traje 4 minuta (svako kuvanje je u novoj hladnoj vodi).
Napraviti umereno gusti šećerni sirup od vode i šećera. Naseći ohlađeno voće na parčiće i staviti u sirup zajedno sa narendanom korom. Slatko staviti da se kuva dok limun ne omekša, a sirup zgusne. Na kraju dodati vinsku kiselinu u vruću vodu i kuvati još 2-3 minuta.
Tako pripremljeno slatko prebaciti u drugu čistu posudu i ostaviti da odstoji 5-6 sati. Sipati u sterilisane tegle i čuvati na tamnom mestu.
Izdvajamo za vas:
Kalorična bomba: Najbolja slana torta svih vremena! (RECEPT)
Manastirski pirinač: Bogato varivo koje može da zameni svaki mesni obrok! (RECEPT)