Sastojci:
1 kg šargarepe
2 kg paprike
2 veće glavice crnog luka
1 l kuvanog paradajza
1 veza peršunovog lišća
200 ml ulja
200 ml sirćeta
100 g šećera
1 kesica bibera u zrnu
3 kašike soli
1 kesica konzervansa
Priprema:
Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.
U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.
Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.
Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.
Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.
Paradajz za zimnicu: Kuvani sok koji će vam čuvati zdravlje do proleća! (RECEPT)