Jedite ih što više

Čarobne namirnice: Usporavaju starenje i vraćaju blistav izgled koži!

Pogledajte koje namirnice treba da ubacite u ishranu kako biste vašoj koži pružili potrebne sastojke

Fitnes & Nutricija
Autor:
Čarobne namirnice: Usporavaju starenje i vraćaju blistav izgled koži!
Foto: Shutterstock

S ubrzanim načinom života, borimo se da ostanemo u formi i jedemo zdravo, ali ne uspevamo baš svaki dan. Ali što ako vam kažemo da postoje neke 'čarobne' namirnice koje usporavaju starenje?

Jogurt - izvrstan izvor proteina i kalcijuma pomaže pri sprečavanju gubitka mišićne mase i jača kosti. Pun je dobrih bakterija koje pomažu telu da ukloni toksine.

Supa od kostiju: Oporavlja zglobove, reguliše rad creva, usporava starenje!

foto: Shutterstock

Borovnice - bogate su antocijanima, kojima je pripisanim anti-ejdž efekt koji sprečava dugoročno oštećenje ćelija i pomaže u održavanju vaše kože glatkom i čistom.

foto: Shutterstock

Paradajz - sastoje se od snažnog antioksidansa poznatog kao likopen koji štiti od kožnih bolesti. Antioksidansi se takođe bore sa slobodnim radikalima, koji mogu drastično uticati na vašu kožu, uzrokujući stvaranje bora.

Ne goji, usporava starenje, odlično za kolače: Voće koje treba da jedete svaki dan!

foto: Shutterstock

Crna čokolada - zrna kakaa imaju najveći sadržaj antioksidansa u odnosu na bilo koju drugu hranu. Ovi antioksidanti pomažu u smanjenju štete koje telu čine slobodni radikali.

foto: Shutterstock

Avokado - vitamini u prirodnim uljima avokada pomažu u održavanju kože nahranjene i pomlađene. Oni takođe ispiru štetne toksine iz tela i deluju kao prirodni tretman protiv akni.

Najbolja krema za lice od kokosovog ulja: Sprečava starenje kože od prvog korišćenja!

foto: Shutterstock

Zeleni čaj - bogat vitaminom C, zeleni čaj sadrži snažne polifenolne antioksidante koji štite vaše lice od sunčevog zračenja i omogućuju ćelijama kože da se brže regenerišu.

foto: Shutterstock

Kurkuma - kurkumin pomaže u borbi protiv starenja zglobova, mozga i kod ostalih neurodegenerativnih stanja, kaže studija koja takođe dokazuje da ima svojstva protiv starenja.

Nikad ne bacajte koru od ananasa: Ovaj čaj usporava starenje i sprečava rak!

foto: Shutterstock

Crveno vino - antioksidansi i hranjive materije mogu sprečiti bolest srca štiteći arterije i krvne sudove, ako se pije umereno. Sadrži i jedinjenje resveratrol, koji se smatra najboljim pićem protiv starenja.

foto: Shutterstock

Brokoli - povrće puno vitamina C bogato je i beta-karotenom i selenom, koji oboje dokazano, usporavaju proces starenja.

Puding koji obnavlja mozak, a sprečava starenje i gojenje: Superdesert gotov za minut!

foto: Shutterstock

Maslinovo ulje - bogato je nezasićenim mastima i omega-3 masnim kiselinama koje su dobre za srce. Takođe sadrži polifenole koji pomaže da se unište slobodni radikale u telu i koža održi glatkom.

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs