PITALI SMO SRBE DA LI BI SE HRANILI KAO NOVAK ĐOKOVIĆ, DA SU U MOGUĆNOSTI: A onda su počeli da pristižu narodni RECEPTI

"Da ste u mogućnosti, da li biste se hranili kao Novak Đoković? Autofagija + veganska ishrana?" A odgovori su više nego smešni

Fitnes & Nutricija
Autor:
PITALI SMO SRBE DA LI BI SE HRANILI KAO NOVAK ĐOKOVIĆ, DA SU U MOGUĆNOSTI: A onda su počeli da pristižu narodni RECEPTI
Foto: Printscreen/ Instagram/ Djokernole

U januaru izgleda kao da niko nije zadovoljan svojom kilažom. 90 posto ljudi se žali na višak kilograma koji je nastao posle praznika. I dok smo gledali Novaka Đokovića u Australiji kako neumorno igra, setili smo se da se on hrani veganskom ishranom, te da pribegava i autofagiji.

Stoga smo pitali pratioce na Fejsbuku "Da ste u mogućnosti, da li biste se hranili kao Novak Đoković? Autofagija + veganska ishrana", među 259 komentara našli su se i ovi odgovori:

"Kad bi mi neko spremao, bila bih baš disciplinovana"

"Da to netko priprema i kuha za mene - moguće."

"Nikako se ne bih mogla odreći prasenceta".

"Što više para imaš više ti se živi."

"Dumrem od gladi?"

"Ne mogu, ova pita s mesom mnogo dobro miriše"

"Kako smo počeli da se hranimo "ispravno", nikada više bolesnih nije bilo nego sada!"

Dijeta, Hrana, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

"Ni slučajno da budem kao on živčan i neuroza..."

"Mislim da je to zdrav i najbolji način ishrane ali ja nemam snagu volje i čvrst karakter kao Nole, da odolim slasnim zalogajima na koje sam navikla".

"Isto, ali kad bolest pritisne moracemo, evo ja cu morati zbog holesterola i triglicerida..."

"Sa autofagijom sam krenula pre par meseci i odlično se osećam i možda bi pristala na vegetarijansku ishranu, vegansku ne. Svaka čast Novaku!"

"Ne postoje dva ista organizma, prvo bi išla kod nutricioniste na pretrage, a onda bi se hranila onako kako odgovara mom organizmu, to je jedini pravi i zdrav način..."

"To nije pitanje mogućnosti, već prioriteta- da li želimo uživati u sopstvenom zdravlju ili u masnoj i slasnoj hrani (dok se od nje ne razbolimo)"

"Ja sam na Autofagija 7 godina. Nisam Vegan. Imao sam 156 kg. Već 5 godina sam na 102 kg. Imam 70 godina. Zdrav sam kao dren. Svaki dan brzo hodam 4-5 km."

Novak Đoković
foto: Francisco Macia / Photo Players Images / imago sportfotodienst / Profimedia

"I ja sam 8 godina na autofagiji skinila 40 kg i dosta hodam i super se osjećam ali sam na normalnoj prehrani... ne smatram to dijetom nego nacinom zivota."

"Kad se razbolite pristajete na sve. Znaci sve je stvar volje a ona dolazi iz glave."

"Obožavam ga, mislim Novaka, ali njegov život je njegov i zaista me to ne interesuje to je njegov izbor a ja odlučujem u mom životu i ne imitiram nikoga, ma koliko ga volela i obožavala. Svaka čast svakome ali ja odlučujem o svom životu."

"Autofagija je 14h bez hrane i to može svako da priušti. Gladovanjem do zdravlja."

"Ništa ta veganska hrana nije skuplja od mesa svinjskog 1000din...ili junetine od 1500din, čak što više te trave su jeftinije...Čvarci 2500din po kilogramu, i koja je to mogućnost.."

"Pa sta je problem biti na autofagiji?? I zasto ne mozemo se hraniti veganski? Tu nije finansije problem vec navika. Sve je u glavi. Malo se isčita gradivo i krene. Ali sve sto ne poznajemo nam je toliko strašno da ni ne probamo."

Sve komentare pročitajte ovde:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs