"KADA JE OTKRIVENO DA IMAM RAK, MUŽ JE ODLUČIO DA ME OSTAVI": Bili smo u braku preko 25 godina, a onda se desio UŽAS

Ispovest žene koja je preživela pakao nakon što joj je otkriven rak

Ljubav
Autor:
"KADA JE OTKRIVENO DA IMAM RAK, MUŽ JE ODLUČIO DA ME OSTAVI": Bili smo u braku preko 25 godina, a onda se desio UŽAS
Foto: Shutterstock

Prema naučnim studijama, muškarci su ti koji često odluče da ostave ženu u momentu dok se ona leči od raka. Upravo se to dogodilo jednoj korisnici Reddita koja je ispričala kako je morala da se suoči sa razvodom u momentu dok se borila sa kancerom.

Ovo je njena ispovest:

"Bili smo u braku 26 godina kada mi je dijagnostikovan multipli mijelom. Ima tome već dve godine. On je u početku bio divan, totalni helikopter muž, stalno je bdio nadamnom.

U početku lečenja ja sam bila mnogo boelsna, imala sam sve moguće neželjene efekte lečenja. Nakon druge runde terapije otkriveno mi je da je lečenje neusopešno i da moram da idem na jače terapije.

Leđa su mi bila pogrbljena zbog toga jer je bolest uticala na moje kosti, a ja sam čekala na operaciju kičme koja bi mi popravila držanje i smanjila bol u leđima.

Žena, Umor, Telo, Lice, Tuga
foto: Profimedia / Laurent Hamels / PhotoAlto /

Primala sam hemoterapiju, pila lekove protiv bolova i nisam primetila kada je muž počeo da se otuđuje. Prvo je prestao da dolazi u krevet i spavao je u dnevnom boravku na kauču. Nije sa mnom išao kod dotora osim kada bih ga zamolila da to uradi. Prestao je da me grli. Počela sam da mu objašnjavam kako mi treba njegova ljubav, naklonost, podrška, te da mi sve to uskraćuje.

A onda je nešto pre Božića odlučio da mi prizna sve.

"Čestitam, tvoja najgora noćna mora će se ostvariti. Umrećeš sama," bukvalno je to ispljunuo, dok sam ga ja zgranuto posmatrala. Šta nije uredu? Šta sam uradila?

Rekao mi je da više ne želi da bude u braku sa mnom i te noći je otišao iz naše kuće.

žena, tuga, maska, korona virus
foto: Profimedia

Prestao je da plaća račune, da se javlja, a ja sam jedva krpila kraj s krajem jer nisam radila i primala sam samo polovičnu platu jer sam bila na bolovanju. Nismo imali dece, ali sam imala dva psa i 5 mačaka koje je trebalo hraniti.

Nakon nekog vremena počeo je da se javlja i raspituje za mene, ali nije dolazio. Ne mogu da zamislim kako neko ko me voleo preko 20 godina može samo tako da prestane da me voli i jednostavno nestane?"

Na ovu njenu ispovest stiglo je pregršt komentara besnih i šokiranih žena koje su govorile kako ne mogu da zamisle da je neko u stanju da uradi takvu kukavičku stvar.

(Stil/ brightside.me)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs