POSLEDNJE REČI DONE ARES RAZDIRU SRCE, A SADA MAJKA ISPUNJAVA NJENU ŽELJU: "Polako bledim, kad umrem..."

Poslednje reči Done Ares najbolje opisuju kakva je žena i borac bila. Do poslednjeg momenta nije posustajala, niti je dozvoljavala da njeni najbliži pate.

Porodica
11:41h Autor:
POSLEDNJE REČI DONE ARES RAZDIRU SRCE, A SADA MAJKA ISPUNJAVA NJENU ŽELJU: "Polako bledim, kad umrem..."
Dona Ares sa majkom, Foto: Printscreen Instagram / donnaares

Tokom popodnevnih časova tog 2. oktobra 2017. prestalo je da kuca srce prevačice Azra Kolaković, poznatije kao Dona Ares. Iako je prerano napustila ovaj svet, sa svega 40 godina, učinila je mnogo, i to ne samo na muzičkoj sceni. Njen način borbe sa opako i vrlo teškom bolešću postao je inspiracija svim ljudima koji prolaze kroz sliče situacije.

Otvoreno je pričala o svim iskušenjima kroz koje je prolazila tokom tri godine lečenja. Za nju reč "nemoguće" nije postojala, ona je bila ta koja je svoju porodicu tešila, verovala je u bolje sutra i svaki novi dan. Sa druge strane, surovo iskreno je pričala o svemu što joj je dijagnoza karcinoma donela.

” Još uvek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osećam i vidim, uostalom, kako polako bledim”, napisala je jednom prilikom Dona.

Dona Ares
foto: Printscreen Youtube / Intakt Records Official

Međutim nikada nije odustajala, čak i u najtežim situacijama, bila je u kontaktu sa svojim mnogobrojnim fanovima. Pet dana pre smrti postavila je još jednu fotografiju na svoj Instagram - njenu sliku pre opake bolesti, na kojoj je izgledala najbolje i napisala “Voli vas vaša Dona Ares”.

- Sve je sama prihvatila, možeš da zamisliš koja je to snaga bila. Govorila je da joj je samo jedan dan, ona bi ustala i nešto uradila, zapisala nešto. Otvorila se poslednjih šest meseci pred smrt, sve je iz sebe izbacila što ju je tištilo. Očistila je dušu, preuzela sam njen teret - rekla je Donina majka Ajka.

Kada je preminula Dona Ares širom regiona nastao je muk. Niko nije zamišljao takav ishod, njena energija do poslednjeg trenutka bila je neverovatna.

Dona Ares
foto: Printscreen Instagram / donnaares

- Ona nije plakala, pa ne ide da i ja pred bolesnikom plače. Danas svoje suze ne krijem, osmehom ih pokrijem. Dona dok je bila živa, rekla mi je da ne smem plakati pred svima. Ali, nikada neću biti dobro, pola je tuga, pola je normalan život.

Reči koje joj je ćerka uputila pred smrt su joj sada glavna zvezda vodilja.

- Morala sam naći pomoć psdohijatara, koji mi je i veliki prijatelj. Kad prođe period teške tuge od 2, 3 godine, rekao mi je da moram živeti sa lepim uspomenama. Nekada prođem normalno pored uspomena, a nekad me režu kao mač. Ali, ona nikada ne bi volela da ja izgubljena hodam i to mi je zvezda vodilja, kako se ona borila - priča Ajka i dodaje:

- Kada je shvatila da dolazi njen kraj i da ne može dalje, nama koji smo ostali iza nje očitala je lekciju i poručila: "Do poslednjeg trena morate biti jaki, boriti se svakog dana iz početka." Naravno, mi se trudimo da ispunimo njenu želju.

Poslednjih šest meseci pevačica je provela kod majke, zajedno su provodile ceo dan. Ističe da je imala i mnogo poseta, prijatelji i kolege su joj stalno dolazile. Ali, nakon gubitka ćerke, Ajku su ulice rodnog mesta počele da guše.

- Morala sam da se preselim, inale ne bih izdržala. Promena sredina me je spasla. Otišla sam u Švajcarsku i tamo provela dve i po godine. Novi ljudi, šetnje, parkovi, šume, mir, tišina, obilazak mnogih gradovi... Ali to je samo dio tzv. terapije, jer izgledaš kao normalna, a "podeljena" si ličnost, izgledaš normalno, a nisi normalan", iskrena je pevačicina majka.

Najveća uteha joj je što je imala tako posebnu ćerku na koju je cela porodica ponosna i nada se da će je njene pesme sačuvati od zaborava, kao i da će njena borba biti motivacija svim ljudima da nikada ne odustaju.

Kada je Dženan Lončarević počeo da peva Doninu pesmu "To mi nije trebalo" po beogradskim klubovima i splavovima, nastao je potpuni haos! Svi su se pitali čija je pesma, dok su pevušili čuvene stihove.

1 / 5 Foto: Kurir / Dragana Udovičić

- To nije normalno šta se 2005. desilo u Beogradu, sve je počelo od Dženana Lončarevića. Dona je povukla muzikalnost na mene, profesorka sam klavira i pevam. Njoj je muzika bila život, a meni je sada uteha - zaključila je Ajka.

Pored muzike, Dona je znala da na impresivan način prenese emocije na papir, te je pred kraj života napisala i knjigu "Soba za nikog" u kojoj je ogolila svoju dušu.

Još kao mala nastupala je na dečijim festivalima muzike, već sa šesnaest godina napisala je prve tekstove i snimila svoju pesmu. Završila je muzičku školu, a studirala engleski jezik i književnost.

Pod pseudonimom Donna Ares prvi put je nastupala na hrvatskom izboru pesme za Pesmu Evrovizije 1997, a iste godine ostvaruje veliki uspeh numerom "Kazna" na festivalu u Bihaću, nakon kojeg su njeni hitovi bili visoko rangirani na muzičkim listama širom regiona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs