istezanjem do zdravlja

INSTRUKTORKA PILATESA PODELILA 5 VEŽBI ISTEZANJA: Radite ovo svako veče pre spavanja - REZULTATI su neverovatni

Istezanje je poput pranja zuba: nešto što bi trebalo da radimo češće, ali većina nas jednostavno ... to ne čini. Hajde da to promenimo, počevši od ove brze rutine istezanja pre spavanja.

Fitnes & Nutricija
19:01h Autor:
INSTRUKTORKA PILATESA PODELILA 5 VEŽBI ISTEZANJA: Radite ovo svako veče pre spavanja - REZULTATI su neverovatni
Džeki Lojd, Foto: Printscreen Instagram / tpc_jt

Džeki Lojd je instruktorka pilatesa koja je podelila ovu rutinu istezanja od 5 pokreta koja može da nam pomogne da se opustimo pre spavanja.

Pre nego što počnemo, brzi podsetnik: „Udahnite lepo“, kaže Džeki.

„Korišćenje daha će pomoći u ublažavanju napetosti mišića, opuštanju tela i smirivanju nervnog sistema za maksimalnu korist od istezanja. Što više možete da povežete telo sa dahom, to ćete psihički i fizički biti opušteniji. I imaćete bolji oporavak.”

U nastavku, ona deli prednosti svakog istezanja i objašnjava kako da ih uradite.

1. Bočno povlačenje vrata

Ovo pomaže u oslobađanju napetosti u ukočenim mišićima vrata i gornjih mišića.

„Ovi mišići imaju tendenciju da se stežu zbog dugotrajnog sedenja ili stresa, tako da njihovo istezanje pre spavanja donosi mirniji noćni san“, objašnjava Džeki.

2. Istezanje sirene:

Džeki ovo naziva jednim od svojih omiljenih poteza. „To će istegnuti i produžiti strane tela, istegnuti kosti i donji deo leđa, opuštajući vaše mišiće i opuštajući telo“, kaže ona.

3. Otvorite gornji deo leša i ispravite držanje

„Ovo istezanje je dobar način da otvorite gornji deo tela i da se borite protiv lošeg držanja koji dolazi od ceodnevnog sedenja za stolom ili gledanja u telefon“, objašnjava Džeki. "Opušta mišiće na grudima, ramenima, gornjem delu leđa i vratu."

4. Tetive leđa + istezanje leđa

„Kada smo na nogama veći deo dana, važno je da pružimo malo ljubavi svojim nogama koje obavljaju većinu teškog posla. Ovo istezanje zaista pomaže da se olabave mišići na leđima, kukovima, tetivama, listovima i butinama", kaže Džeki.

"Takođe može pomoći u ublažavanju bolova u donjem delu leđa."

5. Oslobađanje napetosti u ramenima leđima

„Ovo istezanje može pomoći u oslobađanju napetosti u mišićima ramena i trapezu“, objašnjava Džeki. „Takođe pomaže da se podmazuju fascije, olabave rameni zglob i mišići i poboljša cirkulacija krvi za smanjenje bolova u ramenu. Ovo integrišem u svaku privatnu i grupnu sesiju i smatram da je neverovatno korisno i za zagrevanje i za hlađenje tela.”

Pogledajte video i isprobajte ove vežbe već večeras:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs