obavezno pročitajte

OVA BAKA IMA 64 GODINE I IZGLEDA KAO SESTRA SVOJOJ ĆERKI I UNUKAMA: Njena tajna mladolikosti je HIT

Malo je što možemo da uradimo da sprečimo naše telo da raste i stari tokom vremena, ali postoje neke stvari koje možete učiniti da ostanete zdravi i izgledate mlado.

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVA BAKA IMA 64 GODINE I IZGLEDA KAO SESTRA SVOJOJ ĆERKI I UNUKAMA: Njena tajna mladolikosti je HIT
Lesli Maksvel, Foto: Instagram / lesleymaxwell.fitness

Studija je pokazala da efekti vežbanja na naše fizičko i mentalno zdravlje mogu značajno smanjiti proces starenja.

Lesli Maksvel, 64, predstavlja primer zdravog, uravnoteženog načina života, a čak izgleda mlado kao i njena unuka.

Lesli Maksvel (64) je australijska baka koja je svoj život posvetila fitnesu i vežbanju. Maksvel je započela svoje fitnes putovanje pre oko 15 godina, nakon razvoda od bivšeg muža.

Osvojila je svoje prvo takmičenje kada je imala 49 godina, a kasnije je počela da dokumentuje svoje iskustvo na društvenim mrežama, stekavši hiljade pratilaca na Instagramu, gde promoviše svoje rutine vežbanja i preporuke za zdravu ishranu.

Lesli često deli slike sebe kako trenira sa svojom unukom Tijom, koja ima samo 20 godina, i ljudi ne mogu da veruju da je među njima tako velika razlika u godinama.

Njena unuka tvrdi: „Pošto izgleda neverovatno za svoje godine, ona dobija premalo pažnje. Vanesa, Leslijeva ćerka i Tijina majka, takođe je ljubitelj fitnesa. Kada njih tri zajedno vežbaju u teretani, često ih je nemoguće razlikovati. Vanesa je primetila: „Ako sam sa svojom mamom, oni misle da smo sestre, a ako sam ja sa Tiom, oni misle da smo sestre“, rekla je Vanesa.

Otkako je počela da deli svoje vežbe i fotografije tela na društvenim mrežama, Lesli je stekla mnogo pratioca, posebno među momcima.

„Sve shvatam kao kompliment. Zaista je sjajno što me uopšte prate“, kaže ona i dodaje da uživa u svojim muškim obožavaocima jer joj momci začinjavaju život.

Sva pažnja koju dobija svakako je podigla njeno samopouzdanje, i sada Lesli traži nekoga ko bi cenio njen život i delio njenu strast i hobije. „Ako je čovek dovoljno hrabar da priđe pravo do mene i pogleda me u oči i pozove me da izađemo, on je prilično hrabar čovek. Lesli je priznala: „On ne mora da bude osoba koja ide u teretanu, ali ja se divim zdravom telu. Oh, i mora da bude energičan!”

Za Lesli, godine su samo broj, jer čvrsto misli da postoje dva načina starenja: jedno hronološko doba koje je od vašeg rođendana do sada i biološko doba koje nam omogućava da stvorimo mlađe telo i postanemo vitkiji i zdraviji.

Njena izvajana forma je poboljšala njeno samopoštovanje i samopercepciju.

„Definitivno mislim da žene dolaze na svoje kako starimo“, nastavlja ona, „da zapravo možemo preokrenuti proces starenja kroz čistu ishranu i efikasnu vežbu.

„Izgradite mišiće i sagorevajte masti, a na nama je zdravo vitko telo. „Samopouzdanje je pobeda za mene."

Ona vežba pet puta nedeljno. Maksvel je napravila kompaniju od svog zdravstvenog puta, prodajući programe obuke i promovišući „njenih šest koraka do mladalačkog tela“.

Ona veruje da bi deljenjem svoje priče na mreži druge starije žene bile motivisane da poboljšaju svoje zdravlje i prepoznaju sopstvenu lepotu.

Mislite li da žena treba da pusti svoje telo da stari prirodno, ili da pokuša da dođe u formu kako bi izbegla senilnost koja dolazi sa godinama?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs