probajte

ŽENE SU POLUDELE ZA ZIDNIM PILATESOM: Možete da ga izvodite u sobi, a posle njega telo je ZATEGNUTO KAO STRUNA

Novi trend na TikToku je "zidni pilates" za kojim su poludele sve žene i kažu da pravi čuda od tela.

Fitnes & Nutricija
Autor:
ŽENE SU POLUDELE ZA ZIDNIM PILATESOM: Možete da ga izvodite u sobi, a posle njega telo je ZATEGNUTO KAO STRUNA
Foto: Shutterstock

Zidni pilates je fitnes trend koji je prvo postao popularan na TikTok-u, a sada ga možete naći na svim druđtvenim mrežama, a žene koje ga praktikuju imaju za njega samo reči hvale.

Umesto da pravite most na strunjači, ideja je da se podižete uza zid i koristite ga kao sistem podrške dok vežbate. Zid može dodati strukturu vašoj uobičajenoj rutini treninga, a takođe može povećati vaše uobičajene pokrete dodavanjem visine.

Pilates je bez obzira na pojave raznih drugih metoda u fitnesu zadržao svoj neprikosnoveni status, što je verovatno jedan od razloga zašto je "zidni pilates" brzo prikupio preko 6,5 milijardi pregleda i to samo na TikTok-u.

- Zidni pilates se razlikuje od običnog pilatesa jer nemate mehanizam opruga da se oduprete i pomognete vašem kretanju“, rekla je jedna poznata fizioterapeutkinja. „Zbog ovoga, vaš otpor je vaša telesna težina.“

Šta je zidni pilates?

Ako ste probali bilo koji oblik pilatesa, verovatno ste se radili kkasične pilates pokrete poput mosta. Sve što treba da uradite je da zamenite loptu ili traku zidom kao rekvizitom za izvođenje vežbi.

Zid je tu da ne samo da obezbedi ravnotežu i stabilnost, već i da pruži otpor. I dok će vaša zadnjica i stomak najviše osećati umor, uz vežbe koje ciljaju na vaše ruke i grudi i gornji deo telo će se poprilično znojiti.

Ako želite da isprobate, u sledećem videu za možete naći nekoliko vežbi koje su lake za izvođenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs