SAZNAJTE VIŠE

POČELA DA GUBI VID, ŠEĆER JOJ JE BIO 27,7: Evo kako je BOJANA STAMENOV skinula 70 kilograma! (VIDEO)

Pevačica Bojana Stamenov otkrila je da je pomoću dijete i redovnih treniga uspela da skine čak 70 kilograma.

Fitnes & Nutricija
14:02h Autor:
POČELA DA GUBI VID, ŠEĆER JOJ JE BIO 27,7: Evo kako je BOJANA STAMENOV skinula 70 kilograma! (VIDEO)
Bojana Stamenov, Foto: Printscreen Youtube / RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Bojana je, naime, ispričala da je na početku dijete i intenzivnih treninga imala 185 kilograma i da je planirala da ide na operaciju želuca. Kako bi se pripremila za operaciju, morala je da skine barem 10 odsto svoje telesne težine kako bi doktori pristali da je operišu.

Ona kaže da je i dalje ona ista Bojana iako ne izgleda isto.

- Iznutra jesam i dalje ista iako sam se spolja promenila. Osećam se daleko lakše, psihički bolje, a fizički da i ne pričam. Osećam se kao milion dolara - ispričala je danas u emisiji "RTS Ordinacija".

- Kod mene gubitak kilograma još uvek traje. Imala sam zdravstvenih problema. Krenulo je sve nizbrdo. Ranije nisam redovno jela zbog nastupa, koncerata. Često si na probama, koncertima, u kolima i onda kada zasednem da jedem, onda baš jedem. Ko će da nosi činijice, hranu. Međutim ispostavilo se da kada se može sve se hoće. Kod mene je zdravstveno stanje bilo katastrofa i zato sam morala nešto da promenim.

Ističe da je zbog šećera u jednom momentu ostala bez vida.

- Juna 2020. moj sećer je bio 27.7. Primetila sam da ne vidim dobro. Do tada nisam imala probleme, bila sam zdrava debelica. Bila sam na granici insulinske rezistencije... Odstanili su mi žučnu kesu i tada su mi skrenuli pažnju da moram da pazim šta jedem. Najviše što sam izdržala na režimu pre ovoga bilo je šest meseci. Onda se smoriš, jer mršaviš onda to krene sporije da ide.

Kaže da je često bila na dijetama, ali bezuspešnim.

- Odete kod nutricioniste on vam da listu namirnica i kaže vidimo se za dve nedelje ili za nedelju dana. Ja sam svakoga dana bila dužna da raportiram svom treneru šta sam jela, kada sam zaspala, kada sam se probudila. Šta sam imala za doručak, ručak, večeru. Bilo mi je na početku nerealno da moram da pišem nekome šta sam jela. Ali sam pisala. Pa se razmišljam da li da napišem da sam pojela štanglu čokolade, a onda shatim da lažem ja ni nutricionistu niti tog nekog ko me kontroliše, nego samo sebe.

Zbog viška kilograma nije mogla normalno da se kreće

- Rekla sam doktoki: "Izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna, ali ja vas ne vidim normalno. Nisam prošetala gradom normalno, ne znam kako Beograd izgleda. Ja bih doktorka da idem i na operaciju želuca, ako se to kod nas radi." Doktorka mi je rekla: "Ja sam vas saslušala i ja sam vas ubacila na program za smanjenje želuca." U oktobru sam prošla konzilijum i morala sam da skinem još 10 odsto težine da bi me operisali. Došla sam na jednu kontrolu, drugu, a onda je doktorka dobila koronu. Počela je korona, ona je sve usporila. Prolazilo je vreme, niko se nije javljao. Ja sam bila na režimu, kilogrami su se spuštali, a onda su krenuli da stagniraju. Nisam mogla ni da hodam koliko sam htela. Na nagovor drugarice sam se javila jednom čoveku za kog mi je rekli šta zna da radi sa ljudima poput mene.

Bojana priznaje da joj je u početku bilo neprijatno da ide na treninge jer se stidela svog spošanjeg izgleda.

- Bilo mi je jako neprijatno. Početak mi je bio traumatičan. Sada iz ovog ugla shvatam da nije trebalo da mi bude neprijatmo. Krenuli smo sa 185 kilograma, a ja sam pre toga skinula već dosta kao pripremu za operajaciju. Rekla sam mu da moram da skinem kilograme još da me ne bi odbili za operaciju. Za razliku od ishrana koje sam imala ranije od nutricioniste, dozvoljeno mi je bilo da jedem pasulj, sočiva, grašak, smela sam voće što je meni mnogo značilo. Skinula sam 70 kilograma za godinu dana. Postala sam drugačija po ponašanju, energiji, raspoloženju. Nakon četiri i po meseca treninga ja sam skinula 35 kilograma. I tada sam počela da se dvoumim da li želim da idem na operaciju. Osećala sam da ne treba da se operišem.

Pevačica je otkrila i koliko kilograma želi da ima:

- Cilj mi je da vidim dvocifren broj na vagi, tu brojku 99! Mislim da će tog dana biti vatromet u mom kraju. Cilj mi je da se uvek ovako dobro osećam. Osećam se lepo sama sa sobom. Sada hoću još!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs