Mesou prodavaonice stiže u raznim oblicima i nije lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, a naročito ako se radi o mlevenom mesu.
Kvalitetno meso bi trebalo da ima malo unutar mišićne masti, a to se vidi po belim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.
Osim toga, ukoliko kupujete pakovano meso, u njemu ne sme nikao da se nalazivoda. Pre kupovine, dobro pogledajte, a uz vaj trik vam ne treba više od pet sekundi.
Boja
Idealna bojazavisi od vrste mesa.
Teletina bi morala da bude svetla, ali ne potpuno bele boje.
Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna.
Idealna boja svinjetine je bledoružičasta.
Od svih sivkastih nijansi mesa treba bežati, naglašavju stručnjaci.
Čvrstoća
Još jedan jednostavannačin za proveru da li je pakovano meso još uvek sveže je sledeći: ako se pritisne prstom, ono mora da se brzo vrati u svoje prvobitno stanje i ne sme se desiti da ostane ikakvo udubljenje.
Izbegnite trovanje hranom uz ovu genijalnu caku