Za pripremu nekih poslastica od breskvi potrebno je oguliti ovo voće. Ali, to nije jednostavno i često možete da uprskate sokom i napravite nered u kuhinji.
Uz pomoć jednog trika ćete olakšati sebi i veoma brzo oguliti breskve bez nerijatnosti.
Tope kilograme i jačaju imunitet: 7 jakih razloga da navalite na sočne breskve!
- Napravite dva sitna zareza u obliku slova X na donjem delu breskve.
- Stavite vodu da prokuva i nakon toga jednu po jednu breskvu stavljajte s velikom kašikom u vruću vodu.
- Breskvu držite u vreloj vodi od 40 sekundi do minut, u zavisnosti od toga koliko je sveža.
- Breskve stavljajte u hladnu vodu punu leda.
Kada se potpuno ohlade lagano ih ogulite nožem ili prstima.
Kako da omekšate pretvrde breskve: Prirodan trik od kojeg postanu meke i sočne za 60 minuta!
(Stil.Kurir)