Ideje za zdrave užine

Ukusne ideje za zdrave grickalice: Da li biste probali dinju sa pršutom?!

Povrće, voći i mlečni proizvodi - ima mnogo namirnica bez ugljenih hidrata ili je njihova količina gotovo zanemarljiva. Koje grickalice možete sami pripremiti, a da imaju malo ugljenih hidrata?

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ukusne ideje za zdrave grickalice: Da li biste probali dinju sa pršutom?!
Foto: Shutterstock

Ovi recepti su jednostavni, kratki, zdravi, kreativni i neće vam oduzimati previše vremena!

Možete ih poslužiti prijateljima ili poneti na posao, a deci će se posebno dopasti.

Dinja sa pršutom

Dinja gotovo da nema ugljenih hidrata, a kombinacija ove dve namirnice nudi dodatne vitamine i veliki deo proteina.

Pripremanje je i više nego jednostavno: Dinju ogulite i isecite na komade, umotajte u listove pršute i po svom ukusu začinite solju, biberom ili nekim drugim začinom.

Ukoliko ne volite jak ukus pršute, probajte isti recept sa šunkom ili pečenicom.

Uživaće i deca i odrasli: Ideje za savršenu užinu na letovanju!

foto: Thinkstock

Jogurt sa voćem

Mlečni proizvodi poput jogurta bogati su proteinima. U zavisnosti od vašeg ukusa, sa njim možete pripremiti mnogo ukusnih i niskokaloričnih zalogaja, posebno sa voćem koje ima manje ugljenih hidrata. To su, na primer, maline i kupine.

Maline ili kupine pomešajte sa jogurtom i dobićete ukusan vitaminski i proteinski obrok!

Obratite pažnju na banane i grožđe, jer su puni ugljenih hidrata, te nisu dobar izbor za pripremu niskokaloričnih grickalica.

Zeleni smutiji

Zeleni smutiji gotovo da ne sadrže ugljene hidrate, a obezbeđuju organizmu puno vitamina i minerala. Još jedna prednost je bezbroj kombinacija koje možete praviti sa zelenim povrćem!

Možete pomešati spanać, kelj, kivi, lubenicu i kokosovo mleko za jedanu zdravu užinu.

Šampionski napitak koji hrani telo: Smuti od banane, spanaća i kakaa je prava bomba zdravlja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Punjene tikvice

Izdubite tikvice od ivice do ivice debljine oko tri milimetara. Izaberite povrće koje volite i pečurke, te ih isecite na kockice. Za jači ukus možete dodati i iseckan beli, crni ili crveni luk. Na kraju, sve iseckane sastojke pomešajte sa krem sirom i time napunite tikvice.

Pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs