top forma

El Mekfirson ima 54 godine i izgleda senzacionalno: Koja su 4 pravila za dobar izgled kojih se pridržava? (FOTO)

Podelila svoje tajne

Lepi & Zdravi
Autor:
El Mekfirson ima 54 godine i izgleda senzacionalno: Koja su 4 pravila za dobar izgled kojih se pridržava? (FOTO)
El Mekfirson, Foto: Profimedia

50-e su zaista nove 40-e, barem kada govorimo o supermodelu El Mekfirson koja fascinira javnost svojim izgledom. Ova vitka Australijanka je s ponosom nosila nadimak "The Body" punih 30 godina kada je bila jedna od najtraženijih manekenki za kampanje kupaćih kostima, a po svemu sudeći te iste kampanje može da snima i danas. El ne skriva da je dobar izgled u njenim godinama rezultat puno rada, odricanja ali i novca, jer zaista treba imati vremena i sredstava da se u potpunosti posvetite sebi. Iako se više ne bavi modelingom tu i tamo odradi neki editorijal kao što je slučaj s septembarskim izdanjem španskog Voga u kojem je promovisala svoj Super Eliksir koji važi za jedan od najprodavanijih u svetu luksuznih dodataka ishrani. El u intervjuima često priča o svom načinu ishrane planu vežbanja i svim stvarima koje radi kako bi ostala u top formi. Od svih informacija koje je medijima dala u proteklih godinu dana izdvojili smo četiri ključna saveta kojih se svi možemo pridržavati u nekoj normalnoj meri, a koji će nam sigurno doneti vidljive promene na telu.

1. Alkalna dijeta

Poput mnogih poznatih žena El se trenutno pridržava alkalne dijete. Njen meni se uglavnom sastoji od raznovrsnog povrća koje je bogato vitaminima i mineralima i dobrih žitarica. Njen nutricionista dr Laubšher kaže da procesuirana hrana uzrokuje glavobolje, nadutost, dobijanje na težini i manjak energije i svim svojim klijenticama, uključujući El, savetuje da paze na kiselost organizma i ishranu baziraju na raznovrsnom povrću, voću, semenkama i žitaricama. Na primer, za doručak možete da napravite zdravi smuti po načelima alkalne dijete a koji se sastoji od 1 banane, 1 nektarine, 1 kašičice Super Eliksir praha (možete staviti i prah Spiruline), bademovo mleko i spanać. Više o načelima alkalne dijete pronađite ovde.

2. Tri litre vode dnevno

Važnost hidratizacije organizma nije neko novo otkriće pa ipak velik broj ljudi ne pije dovoljno tečnosti tokom dana. Voda ima puno benefita za telo ali i za kožu. Čisti organizam od bakterija, koža je mekša i čišća, kosa i nokti izgledaju zdravo. Mekfirson kaže da dnevno pije 3 litre vode i to je pravilo kojeg se strogo pridržava.

3. Vežbanje pet puta nedeljno

El se bavi svim mogućim sportovima od joge, trčanja, boksa do penjanja. Trenira pet puta nedeljno i motiviše se tako da su aktivnosti različite. Kako kaže važno je imati strukturu i redovan tempo koji se prati. Ako vam je pet puta nedeljno previše, što mnogima od nas jeste zbog poslovnih i porodičnih obaveza, i tri puta nedeljno će biti sasvim u redu za postizanje cilja i održavanje rezultata. Najvažnije je da postoji kontinuitet i da se treninzi ne preskaču.

4. Redovna eksfolijacija tela i lica

El se kune u moć redovne eksfolijacije za zdrav i sjajan izgled kože lica i tela. Svaki dan radi blagi piling tela koji uklanja mrtve ćelije s kože i tako podstiče regeneraciju ćelija. Nakon pilinga se maže kokosovim uljem. Isti postupak radi s licem za čiju eksfolijaciju postoji celi niz odličnih proizvoda.

U belom od glave do pete: Godine joj ne mogu ništa - napunila 54, a izgleda kao da je upravo sišla s modne piste! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs