Žena za primer

Smučila se sebi zbog debljine: Promenila jednu stvar i smršala 107 kg! (FOTO)

Na početku svog putovanja, Leksi je imala 219 kilograma na 167 cm visine
Lepi & Zdravi
18:28h Autor:
Smučila se sebi zbog debljine: Promenila jednu stvar i smršala 107 kg! (FOTO)
Foto: Instagram / Fatgirlfedup

"Savršeno telo" ne postoji, ali jednom dođemo do tačke kada dijeta i vežbanje postanu pitanje zdravlja. Žena po imenu Leksi Rid odlučila je da svoj život okrene naopačke i na svom Instagram profilu deli inspirativne fotografije da bi pokazala svoj impresivni napredak. Ona se u ovo nije upustila sama, već u duetu sa svojim mužem Denijem Ridom. I on je rešio da promeni svoj način ishrane i da mu fizička aktivnost postane prioritet.

Odbila verenički prsten jer je imala 123 kg: Godinu dana kasnije izgleda neverovatno! (VIDEO)

A post shared by Lexiiii (@fatgirlfedup) on Jun 28, 2017 at 11:21am PDT

Leksi je imala prekomernu težinu skoro ceo svoj život. Kada je upoznala Denija 2007. godine, oni su često zajedno jeli brzu hranu. Na početku njihovog putovanja, Leksi je imala 219 kilograma na 167 cm visine, a Deni 127 kilograma na 172 cm visine. Leksi je više puta pokušavala da smrša, ali bi na kraju uvek vratila kilograme.

Opra Vinfri smršala 20 kilograma: Jedna jedina promena bila presudna za uspeh!

A post shared by Lexiiii (@fatgirlfedup) on Jun 29, 2017 at 11:46am PDT

Ali, što je bila starija, Leksi je sve više uviđala da njena prekomerna težina može uticati na količinu vremena koja joj je preostala sa Denijem i na njenu sposobnost da postane majka. To je bilo nešto što je zaista motivisalo da istraje.

Kada su Leksi i Deni uvideli da je njihova težina i način ishrane daleko od normalnog i zdravog, rešili su da se zajedno promene. Za njih dvoje je bilo normalno da više puta obilaze švedski sto da bi iznova napunili tanjire. "Davili" su se u nezdravoj hrani kao što su pice, čips, slatkiši, gazirana pića, pržena i brza hrana.

Smršala 75 kg: Evo kako je sa 140 kg počela da dovodi život u red! (FOTO)

A post shared by Lexiiii (@fatgirlfedup) on Jun 1, 2017 at 11:30am PDT

Na dočeku 2016. godine, par je odlučio da zajedno napravi veliku životnu promenu, kada je pri jednom izlasku Leksi slomila stolicu na koju je sela, i godinu dana kasnije, njih svoje su zajedno izgubili 135 kilograma.

Kada su doneli novogodišnju odluku, prijatelj ih je izazvao da se odreknu alkohola, navike da jedu napolju i obroka za varanje. Oni su prihvatili izazov i krenuli zajedno u teretanu. Deni je prioritet bio kardio trening, koji je radila četiri puta nedeljno u trajanju od pola sata. Nakon prvog meseca, uveli su u ishranu zdrave namirnice poput povrća, lososa, piletine – zdrave ugljene hidrate i proteine. Rekli su: "Jednostavno smo zamenili brzu hranu zdravom hranom."

U 8. deceniji zgodnija od duplo mlađih: Odrekla se jedne namirnice pre 28 godina! (FOTO)

A post shared by Lexiiii (@fatgirlfedup) on Jun 26, 2017 at 6:49pm PDT

Leksi je gubila oko 9 kg svakog meseca i iznova je postavljala nove ciljeve. Danas ona trenira 5 ili 6 puta nedeljno i kombinuje kardio treninge sa treninzima snage, zajedno sa Denijem.

"Ovo je mnogo pomoglo našoj vezi i to je sjajno", kaže Deni. "Zajedno smo radili nešto što nas je još više zbližilo."

Par je dao i nekoliko saveta o tome šta su oni radili da bi došli ovde gde su sada, za koje se nadaju da će pomoći svima koji pokušavaju da smršaju. Prvo, zabeležite u kalendaru dane za trening i neka vam to bude prioritet. Pomaže i da imate nekog prijatelja sa sličnim ciljem. Poslednje, pronađite nešto što će vam biti motivacija.

Najbolje alkalne namirnice protiv kiselosti organizma: Sprečavaju gojenje, rak i infarkt!

A post shared by Lexiiii (@fatgirlfedup) on Jun 20, 2017 at 12:07pm PDT

Na kraju godine, Deni je izgubio 28 kilograma, a Leksi 107 kilograma. Još jedna stvar koja nju motiviše, jeste da gleda slike na Instagramu koliko je daleko dogurala. Držimo im palčeve da istraju i dalje!

Najpametnija žena na svetu otkriva: 9 saveta pomoću kojih skidate salo zauvek!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs