Jednostavno rešenje

Potpuni oporavak tela za samo 1 dan: Idealan detoks nakon prazničnog prejedanja!

U periodu između dočeka Nove godine i Božića, pametno je da napravite mali detoks koji će da pomogne štetnim materijama da izađu iz organizma i zbog kojeg ćemo da se osećamo lakše i poletnije
Lepi & Zdravi
10:40h Autor:
Potpuni oporavak tela za samo 1 dan: Idealan detoks nakon prazničnog prejedanja!
Foto: Shutterstok

Nakon bogate trpeze i slatkiša koji dolaze uz praznične dane, teško je osećati se poletno i energično. Kažu da za nekoliko dana oko Nove godine i Božića pojedemo i od 4.500 do 6.000 kalorija dnevno, pa tako u kratkom roku nakupimo nekoliko kilograma viška koji se zatim u našem telu tvrdoglavo zadržavaju mesecima.

Praznično prejedanje ne utiče samo na našu kilažu, već i na izgled naše kože koja postaje siva i na kojoj zbog previše šećera mogu da se pojave bubuljice, ali i na izraženije podočnjake, glavobolje i osećaj tromosti. Zbog svega toga, u periodu između dočeka Nove godine i Božića, pametno je da napravite mali detoks koji će da pomogne štetnim materijama da izađu iz organizma i zbog kojeg ćemo da se osećamo lakše i poletnije.

Smršala 20 kilograma za 4 meseca: Evo kako joj je uspelo! (FOTO)

Detoks traje 24 sata i poprilično je jednostavan:

1. Dan započnite šoljicom vruće vode sa sokom od pola limuna i malo cimeta.2. Ako se bojite da nećete moći da izdržite ceo dan bez tvrde hrane, ujutro pojedite 1 tost s malo sirnog namaza.3. Ceo dan jedite samo sirovo voće i povrće, s naglaskom na povrću. Voće i povrće možete da izmiksate u blenderu i da pijete kao smuti.

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

4. Nakon 18 sati ne jedite voće.5. Za vreme detoksa zaboravite na ulje i sosove za salatu.6. Tokom dana polako ispijajte 2.5 litra vode u koju ste ubacili limun, sveže krastavce i listiće mente.7. Umesto kafe pijte nezaslađeni zeleni čaj.8. Idite u žustru šetnju u trajanju od pola sata.9. Odmorite i um, pa na dan detoksa probajte što manje da koristite mobilni telefon i internet.10. Na dan detoksa ranije lezite i dobro se naspavajte.

Narednog dana ćete se osećati kao novi!

Jabuka i cimet za brži metabolizam: Moćan napitak čini čuda za lepotu i zdravlje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs