Ubacite ga u svoj meni

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

Ovi sokići imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave i imaju bezbroj pozitivnih efekata, od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji
Fitnes & Nutricija
17:54h Autor:
Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Zeleni sokovi su već nekoliko godina pravi hit u svetu, a sve češće se o njima priča i kod nas. Iako zbog boje izgledaju pomalo gadno, istina je da ovi sokići zapravo imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave i imaju bezbroj pozitivnih efekata, od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji.

Gotovo da nema poznate cice koja ne pije zeleni sok, a većina njih za svoju vitku liniju "krivi" upravo ovaj specijalitet. Reč je o sokovima koji se prave mahom od voća, ali se dodaje par listova neke zelene lisnate biljke.Na taj način se dobija zelena boja, ali zeleno povrće nema jak ukus dok je sveže, pa sok i dalje ima ukus onog voća koje ste stavili.

Ima li jednostavnijeg načina za mršavljenje? Bez gladovanja 3 kg manje za jednu nedelju! (RECEPT)

Ovakvi sokovi se posebno savetuju ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma, povišenim holesterolom ili manjkom energije, ali i onima koji su malokrvni, pošto zeleno povrće sadrži puno gvožđa. Zeleno lisnato povrće se već dugo svrstava u "supernamirnice" zato što ne sadrži puno kalorija, a ima pregršt korisnih hranljivih materija. Nažalost, dobar deo tih materija se uništava prilikom kuvanja, pa je najzdravije kada se jedu sveže. Međutim, retko ko zaista voli da jede kelj u obliku salate.

Zato je optimalno rešenje pravljenje sokova, u kojima se i ne oseća ukus povrća. Jedan od najpopularnijih recepata dolazi nam od holivudske kraljice zdrave hrane, Gvinet Paltrou. Ona savjetuje da, ukoliko imate višak kilograma, zeleno povrće kombinujete sa citrusima. Oni odlično maskiraju ukus kelja, blitve ili spanaća, a pritom su sjajni za detoksikaciju.

Jesenja dijeta za detoksikaciju: 7 dana, 3 do 5 kilograma manje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs