Izborila se

Kako sam smršala 36 kilograma za godinu dana: Pobedila samu sebe! (FOTO)

Grejs je prošla dug put od buckastog deteta, devojke opterećene svojim izgledom do zdrave žene koja se izborila za sebe i svoje telo
Lepi & Zdravi
18:32h Autor:
Foto: Printscreen/ Instagram/ Graciesjourney

Čak i kao dete borila sam se sa težinom. Pokušala sam da ostanem aktivna angažujući se u sportu i plesu, ali sam stalno gubila bitku kada je hrana bila u pitanju. Obožavam brzu hranu, burgere i pice. Kada sam pošla u srednju školu, stalno sam bila nezadovoljno svojom težinom.

 

Tokom prve godine srednje škole, počela sam da koristim laksative kako bih izgubila težinu. Ponekad sam uzimala više od 15 tableta dnevno. U jednom momentu, prebacila sam se na rigoroznu dijetu, plus sam izbegavala obroke.

 

Iako sam znatno smršala, postala sam opednuta sa svojim izgledom i gubitkom težine. Takav način ishrane, uticao je na to da mi menstruacije postanu neredovne.

 

Kako sam zapadala u depresiju, okrenula sam se lekovima za smanjenje apetita i s vremenom sam postala zavisna od njih.

 

Tada sam upisala fakultet, ali moja želja za mršanjem je okupirala sve moje misli i celi moj život.

 

Gušila se od debljine: Dženi otkrila kako je sa 130 kg došla do 80 kg! (FOTO)

 

Tokom prve godina fakulteta izgubila sam 45 kilograma, ali sam imala nagle promene raspoloženja. Bila sam strašno nezadovoljna sa sobom.

 

Te godine sam upoznala mog budućeg supruge koji je pohađao isti fakultet kao i ja. On mi je pomogao da se pomirim sa tim da sam zavisnik i tokom nekoliko meseci sam uz njegovu podršku sasvim prestala da koristim tablete.

 

Jedino negativno u svemu tome je što sam potpuno zapustila svoje telo. Prestala sam da obraćam pažnju šta jedem, a uopšte nisam trenirala.

 

Nakon sedam godina dosegla sam neverovatnu težinu od 108 kilograma. Tih dana sam sebe tešila rečima: "Možda mi je suđeno da budem debela."

 

Međutim, kada sam došla do tih neverovatnih 108 kilograma odlučila sam da je krajnje vreme da smršam i to na zdraviji način. Prvo sam promenila način ishrane, ubacivši više povrtća i voća, zdravog mesa kao što je ćuretina i riba, a koristila sam i laganije prelive za salatu.

 

Potpuno sam izbacila iz ishrane slatkiše, fast fud i gazirano.

 

Kako bih podstakla sebe da nastavim dalje, na Instagramu sam otvorila stranicu na koju sam postovala svoj napredak u gubitku težine.

 

Muž i ja smo odlučili da kupimo neke sprave za vežbanje koje smo postavili u kući kako ne bismo imali izgovor što ne vežbamo. On je takođe usvojio moj način ishrane, kao i način vežbanja.

 

U inat svekrvi smršala sam 37 kilograma: Osveta je divna stvar, a ovo je moja priča!

 

Nakon osam meseci smršala sma 22 kilograma.

 

Nakon nekog vremena osetila sam da mi moj način ishrane i vežbanja ne donosi mnogo uspeha pa sam tada angažovala trenera koji me naterao da trčim i dižem tegova, ali i da još više redukujem svoju ishranu.

 

Sada, nakon godin i po dana od mog "osvešćenja" smršala sam 36 kilograma. I dalje paziim šta jedem i šta pijem, kako se i koliko krećem.

 

Postala sam zadovoljna sa svojim telom, ali i sa tim što sam pobedila sebe. Uspela sam da se izborim sa svim kompleksima i stvorim sebi zdravije telo.

 

Kada sma ja uspela, uspeće svi u tome!

 

Zbog nje ćete zavoleti svoje telo: Žena koja uživa u svojim manama! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...