Obratite pažnju

Loše strane zdravog smutija: Hranljive materije nestaju, rizik od salmonele i Ešerihije koli raste!

Problem je u tome što sokovnici i blenderi uništavaju mnoge od ovih zdravstvenih benefita - oni izvlače svaku kap tečnosti iz voća i povrća, dok ljusku i koru odbacuju, a u njima se nalaze sve te odlične materije
Lepi & Zdravi
20:10h Autor:
Loše strane zdravog smutija: Hranljive materije nestaju, rizik od salmonele i Ešerihije koli raste!
Foto: Shutterstock

Ima li išta ukusnije od sveže ceđenog voćnog soka? Nekada su glavno zadovoljstvo bili ceđena pomorandža i limun, a danas su najpopularniji ukusni smutiji od čitavog niza voća, povrća i začina.

OVDE preuzmite recept za superlek od voća i povrća - Zbogom bolesti!

Mnogi ih preporučuju kao neverovatno zdrave napitke, a uz to i lak način da telu obezbedite veliku količinu važnih materija, poput vitamina, minerala i antioksidanata koji štite od raka, a prodaja blendera i sokovnika toliko je skočila, da se u vreme praznika prodavao jedan na svakih 30 sekundi, što je najveći promet ikada zabeležen kada je reč o beloj tehnici i kućnim aparatima - prenosi Dejli mejl.

Ali, moramo vas razočarati - čini se ovi smutiji ipak nisu tako zdravi!

Ne trošite zdravlje uzalud - OVDE saznajte kojih 5 stvari morate prestati da radite u 2015!

Stručnjaci su ocenili ove napitke kao loše poput gaziranih pića, kao i delimične krivce za gojenje, dijabetes tipa 2, čak i probleme sa zubima. Naučnici upozoravaju i da ceđenje soka ili pravljenje smutija u blenderu čini vašem organizmu više štete nego koristi, kao i da je mnogo bolje pojesti voćku takvu kakva je, nego je prerađivati.

Da se razumemo, voće i povrće je odlično za zdravlje - štiti od moždanog udara, visokog pritiska, srčanih bolesti, čak i nekih vrsta raka, a kroz materije koje sadrže, obezbeđuju i jak imunitet.

Ruski lekar otkrio recept za najmoćniji napitak - Jak imunitet, bez metabolizam, dobro varenje! Više saznajte OVDE.

Problem je u tome što sokovnici i blenderi uništavaju mnoge od ovih zdravstvenih benefita - oni izvlače svaku kap tečnosti iz voća i povrća, dok ljusku i koru odbacuju, a u njima se nalaze sve te odlične materije! Najveći problem je u vlaknima. Ona se nalaze isključivo u ljuskama, a ključna su za sistem za varenje - sprečavaju zatvor, podstiču izbacivanje štetnih materija i smanju rizik od raka debelog creva.

OVDE preuzmite recept za magičnu mešavinu začina koja sprečava rak - Dve hiljade godina stara tradicija!

Takođe, vlakna su vrlo važna za imunitet i sprečavanje raznih zapaljenja, uključujući i bolesti creva, rak creva, autoimune bolesti i reumatoidni artritis. Osim toga, ona pružaju osećaj sitosti, pa tako i pomažu mršavljenju.

Još jedan problem jeste i to što nutrijenti nestaju ili im se smanjuje vrednost kada se preseku, ali i poteškoće da se sečiva dobro operu. Zbog teškog prilaza i nemogućnosti da se potpuno očiste, na njima trule parčići hrane i tako se u organizam mogu uneti opasne bakterije, uključujući i salmonelu i Ešerihiju koli!

Ešerihija koli, cistitis i stafilokoke vas vrebaju na spavanju - Koliko često perete pidžamu?! Više saznajte OVDE.

Pravljenjem smutija se povećava i količina šećera, jer se sva fruktoza razloži na sitne molekule i tada dobijate pravu šećernu bombu!

Čini se da je najbolje rešenje ono najstarije - ako ste pasionirani ljubitelj voćnog soka, iscedite ga sami, ali je definitivno najbolje da voće i povrće konzumirate onakvo kakvo jeste.

A kako promene u menstruaciji otkrivaju vaše zdravlje, saznajte OVDE - 5 znakova da je vreme za posetu lekaru!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs