Evo kako da najefikasnije očistite creva od toksina: Ovaj napitak na prazan želudac istopiće kilograme očas posla

Donosimo vam kako da na najefikasniji način očistite creva od toksina.

Lepi & Zdravi
Autor:
Evo kako da najefikasnije očistite creva od toksina: Ovaj napitak na prazan želudac istopiće kilograme očas posla
Foto: Lysenko Oleksandr / Alamy / Alamy / Profimedia

"Čišćenje' debelog creva dobar je način regulisanja probave i čišćenja tela od toksina. Voda je odličan način za regulisanje probave i obezbeđivanje dobrog funkcionisanja celog organizma. Najbolje bi bilo popiti šest do osam čaša mlake vode tokom dana. Stručnjaci savetuju i konzumaciju svežeg voća i povrća s visokim sadržajem vode.

Moguće je i ispiranje debelog creva slanom vodom. Savet je da dve kašičice morske soli pomešate s mlakom vodom i popijete ovaj napitak na prazan stomak. Voda i morska so podstaći će rad debelog creva u roku od nekoliko minuta.

voda sa limunom i krastavcem, napitak
foto: Shutterstock

Takođe, biljna vlakna su snažna pomoć pri probavi, esencijalni su nutrijenti i mogu se naći u voću, povrću, integralnim žitaricama, orašastim plodovima i semenkama. Ona mogu regulisati zatvor, ali i suviše aktivna creva.

Ipak, otopina koja najbolje čisti creva je mešavina svežeg soka od limuna, jedne kašičice meda i prstohvata soli koju treba pomešati s toplom vodom i popiti ujutro na prazan stomak. Ovaj napitak je odličan način za razbuđivanje organizma i podsticanje dobrog rada debelog creva.

creva, telo, bolesti
foto: Shutterstock

Preporučuju se i sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere su efikasan način čišćenja debelog creva. Osim toga, na taj način obezbeđujemo telu sve hranljive materije i vitamine koji mogu ojačati imuni sistem.

Takođe, biljni čajevi su tradicionalni lek za creva. Laksativne biljke poput aloe vere i korena belog sleza moćna su sredstva protiv zatvora.

Stil/Story.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs