probajte

OVE SAVRŠENE OBROKE MOŽETE SPREMITI I DAN RANIJE: 3 jednostavna doručka za bolju probavu! (RECEPT)

Za sve vas koji nemate puno vremena ujutru da spremite zdrav doručak, nudimo tri jednostavna i brza recepta za obroke koji blagotvorno deluju na vaš organizam, a naročito organe za varenje.

Recepti
Autor:
OVE SAVRŠENE OBROKE MOŽETE SPREMITI I DAN RANIJE: 3 jednostavna doručka za bolju probavu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Unapred pripremljena ovsena kaša sa borovnicama

smuti, ovsena kaša
foto: Shutterstock

Ovsena kaša je prava riznica vlakana, koja su poznata po svom pozitivnom uticaju na varenje. Ako je pripremite sa probiotičkim jogurtom, orašastim plodovima i voćem, vaša kaša će biti još zdravija, ali i ukusnija.

Priprema:

U činiji pomešajte šolju jogurta, pola šolje mleka, dve kašike šećera i malo soli i cimeta. Zatim dodajte još jednu šolju ovsenih pahuljica, pola šolje badema i četvrtinu šolje kokosovog brašna. Na kraju lagano umešajte još dve šolje borovnica. Ostavite da sve odstoji u frižideru preko noći i ujutru ćete imati svoj gotov doručak.

Zdrav smuti za bolju probavu

Devojka, Smuti, Sok, Voće, Blender
foto: Profimedia

Jedan od najbržih doručka je nesumnjivo smuti. Dobra vest je da i u njegovoj pripremi možete koristiti sastojke koji blagotvorno utiču na varenje. Birajte namirnice koje su bogate vlaknima, a preporučljivo je pomešati i nekoliko kašika probiotskog jogurta.

Priprema:

Izmiksajte u blenderu banane, jagode, grčki jogurt, ovsene pahuljice, puter od kikirikija i med. Ako vam se neki sastojak ne sviđa, zamenite ga, ali pazite da ga zamenite hranom koja takođe dobro utiče na varenje.

Slana mešavina s jogurtom

Do sada verovatno već znate da je jogurt odlična namirnica koja se može koristiti u pripremi mnogih ukusnih obroka, a da je ujedno i posebno dobra za varenje. Od jogurta takođe možete napraviti sjajnu slanu mešavinu, idealnu za konzumiranje ujutru.

Priprema:

U jogurt prvo dodajte nekoliko kašika limunovog soka, so i biber po ukusu i seckano začinsko bilje po izboru. Smesu stavite u činiju i u nju stavite slanu hranu po izboru.

Ideje za kombinaciju:

Dimljeni losos, crvena paprika i peršun;

Pečeni karfiol, leblebija i aleva paprika;

Paprika, crni pasulj i kukuruz.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs