Unapred pripremljena ovsena kaša sa borovnicama
Ovsena kaša je prava riznica vlakana, koja su poznata po svom pozitivnom uticaju na varenje. Ako je pripremite sa probiotičkim jogurtom, orašastim plodovima i voćem, vaša kaša će biti još zdravija, ali i ukusnija.
Priprema:
U činiji pomešajte šolju jogurta, pola šolje mleka, dve kašike šećera i malo soli i cimeta. Zatim dodajte još jednu šolju ovsenih pahuljica, pola šolje badema i četvrtinu šolje kokosovog brašna. Na kraju lagano umešajte još dve šolje borovnica. Ostavite da sve odstoji u frižideru preko noći i ujutru ćete imati svoj gotov doručak.
Zdrav smuti za bolju probavu
Jedan od najbržih doručka je nesumnjivo smuti. Dobra vest je da i u njegovoj pripremi možete koristiti sastojke koji blagotvorno utiču na varenje. Birajte namirnice koje su bogate vlaknima, a preporučljivo je pomešati i nekoliko kašika probiotskog jogurta.
Priprema:
Izmiksajte u blenderu banane, jagode, grčki jogurt, ovsene pahuljice, puter od kikirikija i med. Ako vam se neki sastojak ne sviđa, zamenite ga, ali pazite da ga zamenite hranom koja takođe dobro utiče na varenje.
Slana mešavina s jogurtom
Do sada verovatno već znate da je jogurt odlična namirnica koja se može koristiti u pripremi mnogih ukusnih obroka, a da je ujedno i posebno dobra za varenje. Od jogurta takođe možete napraviti sjajnu slanu mešavinu, idealnu za konzumiranje ujutru.
Priprema:
U jogurt prvo dodajte nekoliko kašika limunovog soka, so i biber po ukusu i seckano začinsko bilje po izboru. Smesu stavite u činiju i u nju stavite slanu hranu po izboru.
Ideje za kombinaciju:
Dimljeni losos, crvena paprika i peršun;
Pečeni karfiol, leblebija i aleva paprika;
Paprika, crni pasulj i kukuruz.