Rrecept za ovaj kremasti ledeni desert zasenitce ukusom sve kupovne sladolede.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 3 kašičice ekstrakta vanile
- čokolada po želji ili čokoladne mrvice
Priprema:
Umutite rashlađenu slatku pavlaku u čvrst šlag, pa u nju dodajte zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu sjedinite mikserom, u nju dodajte vanilin ekstrakt, pa ponovo promešajte. U ovu osnovu dodajte izmrvljenu ili iseckanu čokoladu po vašem ukusu ili čokoladne mrvice, ako više volite ukus straćatele.
Smesu prebacite u plastičnu činiju sa poklopcem i stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, iako bi najbolje bilo da tamo odstoji preko noći. Vaš sladoled je nakon toga gotov, pa ga možete poslužiti u kuglama, sa nekim prelivom preko ili uz neki hrskavi keks kao prilog.
Prijatno!