PROBAJTE OVAJ NAČIN PRIPREME

MANASTIRSKI HLEB BEZ KVASCA: Spolja hrskav, mek iznutra, a ostaje svež danima! (RECEPT)

Na Svetoj Gori, u Hilandaru, monasi spremaju više vrsta hleba, među kojima je i hleb sa maslinama – eliopsomo

Recepti
Autor:
MANASTIRSKI HLEB BEZ KVASCA: Spolja hrskav, mek iznutra, a ostaje svež danima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g mekog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • 125 ml soka od pomorandže
  • 125 ml vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 15 maslina bez koštice

Priprema:

Pomešajte oba brašna, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa ulijte vodu i sok od pomorandže. Sve dobro zamesite da dobijete glatko testo, koje će biti malo ređe, ali ne brinite tako treba.

Masline možete iseckati ili ostaviti cele, pa ih umešajte u testo i još jednom sve dobro izmešajte.

Smesu prebacite u okrugao pleh obložen sa pek papirom, lepo poravnajte varjačom i možete još par maslina utisnuti odozgo.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 40 minuta dok ne dobije rumenu koricu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs