Bake su nam često spremale za doručak mafiše - slane sa sirom i slatke sa šećerom, piše Stvarukusa.rs.
Fenomenalno testo može da se kombinuje sa slanim ili slatkim sastojcima, a ako ih tek sada prvi put probate, sigurno će postati vaša omiljena nedeljna rutina i obeležiće detinjstvo i vaših mališana!
Svetogorske piroške: Posni doručak za svaki dan! (RECEPT)
Sastojci: 1 šolja mleka, pola kockice kvasca, 1 jaje, 1 kašičica praška za pecivo, oko 700 g brašna, pola kašičice soli, pola kašičice šećera, ulje za prženje.
Priprema: U toplo mleko staviti kvasac i sačekajte da nadođe. Za to vreme, brašno zamesiti sa praškom za pecivom i dodati malo soli. Staviti i jedno jaje, vodu i na kraju narasli kvasac. Promešajte sve dobro, testo mora da bude mekano.
Sačekajte 30 min da naraste, po potrebi dodati još brašna, a zatim kidajte male kuglice, rasklagijate ih i pržite u vrelom ulju 3-4 minuta. Uživajte!
Posni kačamak sa crnim lukom: Mlečni dodatak vam neće nedostajati! (RECEPT)