Obratite pažnju

3 stvari koje vam jezik govori o zdravlju vašeg tela: Čist jezik, zdravi unutrašnji organi!

Uzmite ogledalo i dobro pogledajte svoj jezik

Saveti stručnjaka
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako pažljivo pogledate jezik u ogledalu, primetićete znakovi koji ukazuju na zdravstvene probleme s kojima se suočavate:

 

Mikropukotine: Pukotine koje se nalaze u sredini ili na zadnjem delu jezika ukazuju na curenje creva ili crevnu malapsorpciju, alergije ili osetljivost na hranu.

Sluznica
: jezik ima svoj normalni film, ali gusta, žuta ili bela sluz može biti znak nakupljanja toksina u crevima. Ako se akumulira u sredini jezika, to je simptom problema sa tankim crevima, a ako je u zadnjem delu jezika, imate problema sa debelim crevom.

Smeđi li tamni sloj na jeziku:
Tamni ili čak crni sloj na jeziku može biti zbog pušenja, kafe ili tamnih čajeva, ali i loše oralne higijene. U tim slučajevima neophodno je jezik prati četkicom za zube dok se taj sloj ne skine.Tragovi zuba na uglovima jezika: ovo su simptomi loše probave ili loše apsorbacije minerala. Pukotine i tragovi zuba mogu da signaliziraju da imate problema sa crevima, ali i sa niskim nivoom stomačne kiseline.

Uporne crvene mrlje: ovo može biti rani znak raka jezika, ali nemojte odmah paničiti jer se mogu često pomešati sa crevnim lezijama koje zarastaju tokom nekoliko nedelja. Ono što treba da uradite u tom slučaju je da posetite lekara što pre.

*****

 

Ako održavate jezik čistim, vi vodite računa o zdravlju unutrašnjih organa. Stoga dva puta dnevno dobro operite jezik i izvršite detoksikaciju organizma kako biste podstakli varenje i funkciju svih organa u telu.
 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...