Obratite pažnju

Zdrava jetra, znači zdrave oči: Evo kako vratiti dobar vid!

Faktori oštećenog vida uključuju starost, zanimanje, povrede i neadekvantu funkciju jetre i bubrega. Kako možete sami da popravite i vratite vid, pročitajte par dragocenih saveta u tekstu ispod

Saveti stručnjaka
Autor:
Zdrava jetra, znači zdrave oči: Evo kako vratiti dobar vid!
Foto: Thinkstock

Problemi sa vidom pogoršavaju kvalitet života i uzrokuju nelagodu. Postaje nam teže da radimo i dobro se odmaramo.

Uzroci oštećenog vida

Za početak vredi utvrditi uzroke oštećenog vida, a stručnjaci navode čak dve vrste.

1. Spoljni uzroci - nedovoljna osvetljenost sobe, prekomeran stres, povrede i td.

2. Unutrašnji uzroci su nedovoljna funkcija važnih organa kao što su bubrezi i jetra.

Na prvi pogled, oči i jetra imaju priblićno toliko zajedničkog kao mleko i šampanjac. U tradicionalnoj kineskoj medicini, disciplini datira više više od dva milenijuma, sve bolesti oka usko su povezane sa jetrom.

Jetra proizvodi aminokiseline koje hrane mozak i što je veoma važno, vidni nerv. Kada dođe do kršenja filtracione sposobnosti bubrega, neželjeni talog - neorganski kalcijum - taloži se u posudama. Vremenom ovo negativno utiče na mozak, srce i vid.

Metode obnavljanja vida

Pre svega, vraćamo funkciju filtracije unutrašnjih organa. Ovo će pomoći u masaži stomaka (lezite na loptu/ šake, druga opcija je samomasaža).

Bočne strane vrata su projekciono područje bubrega - važno je ukloniti grč i napetost mišića. U ovom slučaju će vam pomoći ručna masaža. Istovremeno se poboljšava snadbevanje krvi lica, usta, mozga i očiju.

Kako trenutno možete pomoći svom vidu?

Prvo se odrecite slanih, slatkih i pekarskih proizvoda. Važno je da jedete namirnice bogate vitaminom A.

Drugo, da bi obnovili funkciju bubrega, korisno je da tokom dana pijete 30 ml vode na 1 kg vaše težine. Pored toga, dobro je biti čaj od peršuna u pravilnim intervalima oko 3 meseca.

Za vid je važno da se radujete, da se okružite dobrim emocijama. Pozitivan mentalni stav uvek blagotvorno utiče na oporavak i poboljšanje stanja tela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs