obavezno pročitajte

Recept za najstariji lek protiv menstrualnih bolova: Ne trujte se tabletama!

Menstruacija je postojala mnogo pre apoteka u kojima 24 sata dnevno možemo nabaviti lekove protiv bolova. Narodna medicina nekada je bila jedina pomoć pri uklanjanju neugodnih nuspojava menstruacije, a mi vam donosimo najučinkovitiji domaći recept koji uklanja bol poput tableta

Saveti stručnjaka
Autor:
Recept za najstariji lek protiv menstrualnih bolova: Ne trujte se tabletama!
Foto: Shutterstock

Istraživanje je pokazalo kako grčeve tokom menstruacije ima gotovo 50 posto žena, od čega njih 10 posto doživljava bolove koji su toliko jaki da zbog njih žene ne mogu da obavljaju uobičajene dnevne aktivnosti.

I dok tablete protiv bolova rešavaju ovaj problem u roku od pola sata, prirodni recepti nisu toliko brzi, ali mogu biti jednako delotvorni i mnogo zdraviji, bez ikakvih posledica na želudac i na organizam.

Jedan od najstarijih recepata protiv menstrualnih bolova, ali i drugih neugodnih problema poput probavnih smetnji, artritisa i loše cirkulacije, je onaj s ricinusovim uljem.

Ricinusovo ulje se protiv bolova i upala koristilo još u drevnom Egiptu i Grčkoj. U kombinaciji s toplinom, ono se aktivira i upija u kožu, maksimalno opušta mišiće i tako smanjuje grčeve i bolove.

OBLOG OD RICINUSOVOG ULJA PROTIV MENSTRUALNIH BOLOVA

Potrebno vam je:

- ricinusovo ulje - termofor - tanji peškir ili pamučna krpa

Postupak:

1. Namažite ricinusovo ulje na donji deo leđa (područje stomaka i jajnika) i to u debljem sloju. 2. Lezite na stomak pa masni deo leđa prekrijte tankim peškirom ili pamučnom krpom. 3. Topli termofor stavite na peškir i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. 4. Sklonite termofor s leđa pa po potrebi, ostavite peškir da koža upije gotovo svo ulje.

5. Oblog će ublažiti simptome PMS-a poput grčeva i bolova u stomaku i krstima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs