Sastojci:
- 450 g svilenih bombona - 1 kg šećera - 4 kašičice vode
Postupak:
1. U vatrostalnu posudu stavite svilene bombone i dodajte dve kašičice vode.
2. Činiju stavite u mikrotalasnu rernu i zagrejte jedno 30 sekundi.
3. Izvadite činiju, izmešajte smesu i vratite u mikrotalasnu na još 30 sekundi.
4. Kada su se kolačići potpuno otopili u smesu dodajte polovinu šećera u prahu pa ga dobro umešajte.
5. Dodajte još dve kašičice vode i ostatak šećera i ponovo mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
6. Maslacem ili margarinom namastite ruke i radnu površinu pa smesu istresite iz posude i rukama je par puta zamesite u kuglu, kao da mesite testo i vaša fondan smesa je gotova.
Saveti:
- Umesto u mikrotalasnoj, svilene bombone možete otopiti i na pari. - Ako želite li da smesi da date aromu, u otopljene svilene bombone dodajte kašičicu ekstrakta vanile. - Želite li obojiti smesu, podelite je u više kugli pa u svaku smesu dodajte jestivu boju po želji. - Smesu možete mešati rukama, ali i mikserom, s nastavkom za testo. - Ako želite da smesu spremite za kasnije, omotajte je u plastičnu foliju i stavite frižider pa pre korišćenja ostavite da odstoji dok ne postane mekša.