ŠTA JEDE IBRAHIMOVIĆ KAD IZGLEDA TAKO DOBRO? Na stolu uvek mora da ima ove namirnice, a jednu stvar ne bi ni LIZNUO

Uz pomoć ovih malih trikova Zlatan izgleda tako dobto u petoj deceniji života

Lepi & Zdravi
16:31h
ŠTA JEDE IBRAHIMOVIĆ KAD IZGLEDA TAKO DOBRO? Na stolu uvek mora da ima ove namirnice, a jednu stvar ne bi ni LIZNUO
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zlatan Ibrahimović je fudbalska legenda za šta je složićemo se, pored naravno talenta, potrebno i mnogo discipline i istrajnosti. Verujemo da se i danas služi istim "trikovima" koji mu pomažu pomažu da sa 42 godine izgleda kao mladić.

Tu na scenu pre svega stupa njegova ishrana. Bivši fudbaler jede belo meso, sveže povrće i voće, a dozvoli sebi i suvu govedinu. Ipak, on izbegava bilo kakvu zamrznutu hranu, pa čak i sladoled, a testo jede jako retko.

Preskače i rafinisani šećer, dok s posebnom pažnjom sebi određuje količinu obroka. Ipak, znao je svojevremeno nakon iscrpnog treninga ili utakmice da se časti picom. U ostalim situacijama strogo vodi računa, pa je čak i ta pica u razumnoj količini, a prženo i slatko u potpunosti izbegava.

Njemu je najvažniji kvalitet, odnosno svežina hrane. Znao je kada je došao u PSG da se naljuti kada u kuhinji ne bude dovoljno svežeg voća i povrća, pa je taj problem morao biti rešen od strane čelnika kluba.

Zlatan Ibrahimović
foto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je u pitanju trening, Zlatan se, verovali ili ne, regeneriše jogom.

- Najteže mi je bilo kada sam bio ozbiljno povređen i nisam mogao da se krećem na način na koji sam navikao. Tada sam otkrio jogu. Navikao sam na više kontakta sa telom, brzo se krećem. Joga je bila suprotnost, tako da je to bio novi izazov za mene, i smatrao sam da je to zaista pozitivno. Morao sam da naučim sebe da se ohladim, da se krećem polako i drugačije, da se fokusiram… Bilo je veoma uzbudljivo: naučio sam veštine i vežbe koje sam mogao da primenim na fudbalskom terenu. Nikada se ne treba plašiti da probate različite stvari - rekao je u jednom intervjuu.

Dijetu dopunjuje i redovnim tekvondo treningom, jednom od svojih glavnih strasti, koju je preneo na svoje sinove Maksimilijana i Vinsenta. Ova disciplina mu je omogućila da stekne elastičnost i doda akrobatske pokrete svom fudbalu.

Stil / Ona

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs