LEPE SU, NEGOVANE I PROSTO ZRAČE: Ovo su poznate Srpkinje koje imaju preko 50 godina, a izgledaju mnogo mlađe

Kažu da su 50-e najbolje godine, a one tako i izgledaju

Lepi & Zdravi
Autor:
LEPE SU, NEGOVANE I PROSTO ZRAČE: Ovo su poznate Srpkinje koje imaju preko 50 godina, a izgledaju mnogo mlađe
Poznate Srpkinje, Foto: preentscreen/Instagram

50-e godine života često se opisuju kao zlatno doba, a poznate Srpkinje poput Dragane Bekvalac, Marijane Mateus, Anice Dobre i Branke Katić definitivno opravdavaju ovu tvrdnju.

Izgledaju besprekorno, zrače samopouzdanjem i očigledno vode brigu o svom zdravlju i izgledu. Njihov tajni recept za mladolikost očigledno je kombinacija lične discipline, pravilne ishrane i pravilne nege koja ide iznad i dalje od uobičajenih standarda.

Dragana Bekvalac

Dragana Bekvalac, sestra poznate pevačice Nataše Bekvalac, ima 51 godinu i uspešno vodi salone lepote. Njen svakodnevni rad u industriji lepote ne samo da je održao njen izgled, već joj je omogućio pristup najsavremenijim trendovima i tretmanima. Sigurno je da Draganin posao pruža priliku da istražuje i primenjuje najnovije tehnike nege kože i kose, što doprinosi njenom mladolikom izgledu. Njena angažovanost u ovoj oblasti svedoči o tome koliko pažnje posvećuje sopstvenom izgledu.

Jednom prilikom je rekla da je preduzetničke korake napravila već nakon završetka srednje škole.

„Razvijajući svoje veštine kroz uslužnu delatnost, nije me zadovoljilo samo to da žene u mojim salonima imaju vrhunsku uslugu. Moj cilj je bio da našim ženama budu dostupni svetski najaktuelniji trendovi i proizvodi kozmetologije i anti-aging industrije kroz koje će se one osećati dobro. Od tada do danas aktivno učestvujem na svim svetskim sajmovima medicinske kozmetike i anti-aging programa od Azije, Amerike do Evrope. Kroz lanac svojih salona, osim vrhunskih usluga, trudim se da vršim obuke mladih, da se osposobe za samostalan rad, ali i da razumeju koncept preduzetništva. Dobra energija i timski rad su moj prioritet u poslu. Moj najvažniji moto u poslu je – samo vrhunsko je dovoljno dobro.“

Branka Katić

S druge strane, Branka Katić, poznata po svojoj glumačkoj karijeri, takođe se ističe po svojoj izvanrednoj vitalnosti i lepoti u svojim 50-im godinama. Katić redovno praktikuje jogu i hrani se zdravo, što su ključni faktori njenog očiglednog blistavog izgleda. U jednom intervjuu za Los Anđeles Tajms, otkrila je da redovno uzima šilajit, supstancu koja se koristi u azijskoj tradicionalnoj medicini. Smatra da joj šilajit pomaže da održi visok nivo energije i oštar pogled na svet. Ova posvećenost zdravom načinu života dodatno naglašava koliko je Branka posvećena očuvanju svog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Marijana Mateus

Marijana Mateus je modna kreatorka, poslovna žena i bivša manekenka.

Pričala je jednom prilikom i o tome kako trenira.

„Kada sam u Beogradu, redovno treniram sa instruktorkom. Kada sam van glavnog grada Srbije, liniju održavam trčanjem i plivanjem. Trening mi je postao ritual poslednjih godina, ali moram priznati da mi je dugo trebalo da shvatim da moram redovno da treniram.“

A kako se Marijana neguje?

„Negujem se od svoje sedme godine i, kada toliki niz godina vodite računa o svom licu i telu, rezultati su vidljivi. Svi veruju u čuda ili svoje nedostatke pripisuju genetici, dok ja isključivo verujem u rad jer samo tako dobijam pravi rezultat. Svakodnevno pred spavanje posvetim vreme svom licu, to počinje čišćenjem, nanošenjem kreme za vrat i dekolte, noćne hidratantne kreme za lice i predeo oko očiju, a nanosim i serum. Takođe, svako treće veče pred spavanje stavljam masku.

Anica Dobra

Poznata srpska pozorišna, filmska i TV glumica rođena je 3. juna 1963. godine u Beogradu. Kada to učini, ne priča o svom ličnom životu. Ipak, ona je redovno na listama naših poznatih žena koje se ističu po bezvremenskoj prirodnoj lepoti.

Ove izuzetne žene nisu samo primeri lepote, već i inspiracija za sve žene koje ulaze u petu deceniju života.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs