Biografija

Da je sreće, Vitni Hjuston bi sutra slavila rođendan: Iza sjajnog osmeha sakrio se proklet život pun bola! (FOTO)

Njen omraženi muž Bobi Braun izjavio je da bi Vitni bila živa, da nije od celog sveta morala da krije da je volela ženu

Galerije
Autor:
1 / 13 Foto: Profimedia

Udaja za repera Bobi Brauna 1992. godine i uzimanje opojnih droga, nije pomogla karijere Vitni Hjuston. Povratak na scenu 2009. godine sa novim albumom i ulogom u filmu "Sparkle", nije bio dovoljan motiv za talentovanu pevačicu da ostane trezna.

Vitni Hjuston je umrla u kadi hotela u Los Anđelesu 11. februara 2012. godine.

Slučaj je zatvoren, a objašenjenje je slučajno davljenje. Kasnije, u njenom telu, autopsija je otkrila smrtonosnu kombinaciju narkotika.

Odrastanje u Njuarku, odnosno Nju Džerziju, sa majkom Sisi Hjuston, rođakom Dijon Vorvik i kumom Aretom Frenklin, dovelo je veoma rano do toga da se mlada Vitni zainteresuje za muziku. Česti odlasci u crkvu i pevanje gospel muzike u horu dovelo ju je do saznanja vrlo brzo da joj je Bog podario neverovatan talenat.

Do 15-te godine, Vitni je iza sebe imala desetine nastupa sa svojom majkom, koja je takođe bila izvrsna pevačica i velika podrška svojoj ćerki. U to vreme je krenula i sama da razmišlja o tome da napravi solo album. Tada je slučajno upoznala fotografa koji je bio očaran njenom prirodnom lepotom. Ubrzo, Vitni se pojavila na naslovnoj strani "Seventeen magazin-a" kao prva afriko-amerikanka.

Imala je nesreću da nadživi sve one koje je volela: Životna priča legendarne Doris Dej! (FOTO)

Ali muzika je i dalje bila njena jedina i najveća ljubav.

Kada je napunila 19, Vitni je upoznala, u noćnom klubu, Klajva Dejvisa, koji je bio producent muzičke kuće "Arista records". Odmah je potpisao ugovor sa njom i počeo da upravlja njenom karijerom, koja je počela od gospel pesama pa sve do pop hitova koji su je vinuli u sam vrh zvezdanog neba. 1983. godine, Vitni se prvi put pojavila na televiziji i to u poznatom šouu Lerva Grifina. Uživo je otpevala pesmu "Home" iz čuvenog mjuzikla "Čarobnjak iz Oza". Proveli su sledeće dve godine radeći na njenom debi albumu, tražeći najbolje muzičke producente i tekstopisce, koji bi mogli da prikažu njen neverovatan pevački talenat.

1985. godine, album je napokon bio gotov. Pod jednostavnim imenom "Whitney Houston", istog momenta je postao senzacija. Tokom sledeće godine, njeni hit singlovi "Saving All my Love for You" i "How Will I Know" doveli su je do prvih mesta na top listama najpopularnijih numera, gde se zadržala neverovatnih 14 nedelja. Vitni je te 1986. godine dobila svoj prvi Gremi. Sledeći album "Whitney" nastavio je da obara rekorde, a pesma "I Wanna Dance With Somebody" postala najveći hit. Dva albuma bila su dovoljna da Vitni krene na svetsku turneju. U to vreme, Vitni je osnovala fondaciju za zaštitu dece, neprofitnu organizaciju koja je prikupljala novac za projekte koji su spasavali decu širom planete.

Do 1992. godine, Vitni Hjuston je bila na vrhu sveta, ali njen život od tog momenta kreće da izmiče kontroli.

I filmske lepotice plaču: Životna priča ikone stila i najlepše žene 20. veka!

Te godine, pevačica se ludo zaljubila i udala za R&B pevača, Bobija Brauna. Na početku, uživali su u braku, ljubavi i strasti, ali vrlo brzo, njihov odnos se promenio i to zbog nekontrolisane upotrebe droga, koja je postala centar njihovog sveta.

Svađe, tuče, neprimereno ponašanje supružnika, nebrojeno puta su organi reda morali da rešavaju. Vitni ga je nekoliko puta prijavljivala policiji, tvrdeći da ju je tukao. Kasnije bi tužbe odbacila i vratila mu se tvrdeći da ne može da živi bez njega.

Bez obzira na probleme, Vitni je nastavila da napreduje sa svojom karijerom. Naime, glumac Kevin Kostner, njen prijatelj, mesecima ju je molio da pristane da odigra glavnu ulogu u filmu "Telohranitelj." Film je doživeo neverovatan uspeh, a "soundtrack" iz filma jedan od najprodavanijih ikada. Pesma "I Will Always Love You" je bila i ostala njen najveći hit.

Osvojila je te godine tri Gremi nagrade za istoimeni album. Kasnije je igrala u još dva filma u kojima je takođe pevala i koji su isto tako postigli uspeh.

3. marta 1993. godine Vitni Hjuston je rodila devojčicu koju su Bobi i ona nazvali Bobi Kristina.

Ne verujem nikome ko se ne smeje: Životna priča puna trauma i top 10 saveta Maje Andželou za sve!

Problematične godine

1998. godine, Vitni je objavila album "My Love is Your Love", njen prvi studio album posle nekoliko godina, koji je bio nagrađen nagradom Gremi.

Kolaboracija sa konkurentkinjom i ženom neverovatnog glasa, Marajom Keri, i pesmom za crtani film "Princ Egipta", sa numerom "When You Believe", dobile su Oskara za najbolju pesmu te godine.

Krajem 1999. i početkom 2000. godine, brak Vitni i Bobija je bio tema tabloida, koji su neprestano pisali o drogama i njihovim zdravstvenim problemima. Nekoliko otkazanih koncerata i debakla doveli su do toga da se Vitni na nekoliko meseci primirila i sklonila od očiju javnosti. Njeno prvo pojavljivanje je bilo kod čuvene voditeljke Dajen Sojer 2002. godine, gde se Vitni pojavila očigledno pod uticajem droga i u jako lošem izdanju. Spekulisalo se da je doživela nervni slom.

2004. godine, Bobi Braun je počeo da snima rijati šou za "Bravo" televiziju pod nazivom "Being Bobby Brown", u kome se i Vitni pojavljivala. Šou je prikazao javnosti najgore godine braka, zavisnost od droga, loše ponašanje i sve zajedno je jako loše uticalo na njen imidž i karijerukoja je krenula da propada.

Vitni je pokušala da ignoriše tabloide i govorkanja, i vratila se sa albumom "Just Witney" - koji se nije ni primakao njenim prethodnim dostignućima. Uprkos svemu, Hjuston je i dalje bila omiljena pevačica mnogima, najnagrađivanija umetnica svih vremena.

Sledećih nekoliko godina, Vitni je pokušala da sačuva brak i da se izleči od zavisnosti. Nije uspevala, sve dok se nije pojavila njena majka Sisi i naredila joj da se potpuno povuče iz javnosti i posveti sebi, naravno uz njenu podršku.

Alen Delon: Životna priča nestašnog buntovnika sa pariskih ulica! (FOTO)

Vitni ju je poslušala, napravila pauzu od karijere i razvela se od Bobija Brauna 2007. godine, dobila na sudu starateljstvo nad njihovom jedinom ćerkom Bobi Kristinom Hjuston Braun.

Posle cele decenije mučenja, Vitni je ponovo počela da liči na staru sebe. Izdala je nov album "I Look at You," 2009. godine.

"Pesme će same da vam objasne i shvatićete gde sam i promene kroz koje sam prošla da bih stigla dovde", rekla je jednom prilikom.

Album je lepo prihvaćen, i od muzičara i od fanova, i popeo se na sam vrh top liste. Njeni javni nastupi, nisu bili tako toplo dočekivani, iz razloga zato što više nije zvučala kao pre.

Smrt

Početkom 2012. godine, počele su da kruže priče da Vitni ima novčanih problema, koje je ona ubrzo negirala. Radila je vredno na jednom mjuziklu, bilo joj je ponuđeno mesto sudije na popularnom šou "X factor". Na žalost, Vitni Hjuston nije doživela da vidi svoj povratak.

Umrla je u 48. godini, 11. februara 2012. godine u Los Anđelesu, Beverli Hils hotelu, gde se sledeće veće održavala ceremonija dodela Gremi nagrada na koji je bila pozvana. Vitni je nekoliko dana pre toga bila viđena na zabavi koja se održava pre Gremija.

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Životna priča Elvisa Prislija: Nju je ostavio zbog Prisile, ali nikad je nije preboleo!

Bobi Kristina

Bobi Kristina, ćerka Vitni i Bobija Brauna je teško podnela majčinu smrt. Iako je njihova veza bila problematična i nikada nisu bile mnogo bliske, kada je saznala za smrt svoje majke, završila je u bolnici. Doživela je nervni slom. Želela je da se vrati u majčinu kuću i da ponovo oseti njeno prisustvo, izjavila je odmah po izlasku iz bolnice.

Vitni je sve ostavila svojoj jedinoj ćerku, ali njena baka, majka Vitni Hjuston se umešala tvrdeći da je Bobi Kristina lak plen, pa je predložila da njihova snaja Pet Hjuston preuzme brigu oko imanja i novca.

Bobi Kristina se javno sukobila sa svojom bakom, Sisi Hjuston, kada je ona objavila biografiju o svojoj ćerki pod nazivom "Remembering Whitney".

Početkom 2014. godine Bobi Kristina se udala sa Nika Gordona, koga je Vitni nekoliko godina ranije primila u svoj dom i odgajala zajedno sa Bobi Kristinom. Kasnije se saznalo da je brak sklopljen na ilegalan način, da je nepostojeći.

Preko društvene mreže Tviter, Bobi Kristina je napala glumicu Anđelu Baset koja je bila u užem izboru da igra Vitni Hjuston u biografskom filmu, umesto nje.

31. janura 2015. godine, skoro tri godine od majčine smrti, Bobi Kristina je nađena u kadi. Provela je u komi 6 meseci. Bobi Braun i baka Sisi su je posećivali svakodnevno u bolnici i molili se za nju. Bobi Kristina je umrla 26. jula 2015. godine u 22. godini života.

Životna priča žene neverovatne gracioznosti: Umrla od teške bolesti, a odmah za njom i njena najveća ljubav! (FOTO)

Dokumentarni film "Can I Be Me" otkrio nepoznate detalje o pevačici

U poslednjem dokumentarnom filmu o poknoj pevačici Vitni Hjuston pod nazivom "Can I Be Me", njeni bliski prijatelji i saradnici ispričali su neke do sada nepoznate detalje o njenom životu.

Njena bliska saradnica, stilistkinja Elin Lavar, kao i pevačicin telohranitelj Kevin Amons, rekli su da je Vitni Hjuston bila biseksualka i da je imala dugu vezu sa svojom asistentkinjom Robin Kroford.

"Vitni je upoznala Robin kada je ona imala samo 16 godina i radila je za nju do 2000. godine. Živele su zajedno, delile sve, pa i krevet. To je njena najlepša, najproduktivnija i najzdravija veza koju je imala u životu," navode njeni bližnji.

I ranije se pričalo o njenoj seksualnosti. Jednom prilikom, njen omraženi muž Bobi Braun izjavio je da bi Vitni bila živa, da nije od celog sveta morala da krije da je volela ženu.

Neverovatna lepota iza pseudonima - Veruška: Životna priča najlepše žene 60-tih! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs