Putovanje u budućnost

Zemlja slobodnih: Ako danas otputujete u ovu državu. probudićete se u 2562. godini!

Ovako neverovatno iskustvo možete da doživote samo na Tajlandu

Galerije
15:46h Autor:
1 / 4 Foto: Shuterstock

Zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kvai. Nekadašnji Sijam, danas Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji. Spada u najpoželjniju turističku destinaciju sveta.

Ime Tajlanda, na tajlandskom jeziku je Prathet Thai, što se prevodi kao „Zemlja slobodnih“.

Kalendar

Tajland računa vreme po svom sistemu i sasvim drugačijem kalendaru. Tajlandski solarni kalendar uveo je kralj Rama V 1888.godine, a počinje od nulte godine, koja je bila 543.g.p.n.e. – datuma kada je umro Buda. Tako da, na Tajlandu je sada 2562. pa se može reći da odlaskom na Tajland putujete u budućnost.

Doček nove godine

Ako Tajland posetite oko aprila, možda ćete imati priliku da učestvujete u velikom i veoma važnom slavlju, poznatim pod imenom, tajlandskki festivalu vode, koji označava početak Tajlandske nove godine. Njegov najprepoznatljiviji deo je polivanje ljudi sa kantama i vodenim puškama.

Samut Prakan - drevni grad sa zgradama koje oduzimaju dah

Ovaj drevni grad ima 320 hektara prelepih bašta, voda i drevne arhitekture. Sam grad je mini replika zemlje koja predstavlja najvažnije zgrade i građevine. Postoji preko 116 spomenika koji su postavljeni na određeni geografski položaj istim dizajnom, glavna ideja je očuvanje autentične i bogate tajlandske kulture za naredne generacije. Jedna od najimpresivnijih zgrada je Sumeru, koju čuva džinovska riba Anand.

Pijaca na sred puta

Ovo je, može se reći, zabava za one malo hrabrije. Na ovakvom mestu možete da kupiti sveže voće i povrće, ali ono sto ga čini posebnim je lokacija. Pijaca se nalazi tik uz prugu. Nekoliko puta dnevno voz dolazi direktno kroz pijacu, a u tim situacijama, prodavci samo pomere robu, pa kada voz prođe nastave normalno sa radom.

Tost u duginim bojama

Na Tajlandu možete da nađete hranu veoma neobičnog izgleda. Ovaj tost je posebno zanimljiv turistima. Reč je tostu sa sirom u koji je dodata boja, pa tako dobijete vrlo ukusan obrok i zanimljive slike zainstagram.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs