ZAPLOVITE U EGZOTIKU...

Zaplovite kroz ukuse, mirise i boje: Indonežanska ploveća pijaca je senzacija kakva se ne viđa!

Deluje kao neka starinska regata, dok se bolje ne zagledate i vidite najraznovsnije egzotične voćke koje se prodaju iz ovih čamaca.

Galerije
09:28h Autor:
1 / 6 Foto: Profimedia

Neverovatna količina čamaca, njih preko 500, koji se "tiskaju" jedan uz drugi, prepuni voća i povrća najživopisnijih boja i tekstura, na kojima lokalne žene iz indonežanskog sela Lok Baitan prodaju svoje proizvode, čini jednu od najvećih plovećih pijaca na svetu.

Žene koje prodaju sa čamaca su obučene u žive boje – plavu, pink, narandžastu, tako da upotpunjuju ovaj živopisni voćni pejzaž, koji pretežno čine lajm, razne vrste banana, ananas, dinje i lubenice, mango, avokado, kokosovi orasi, čerimoja, guava, kaki, kumvat, kivano krastavci i razne vrste listnatog zelenog povrća.

Iako "samo" pijaca, ovaj prizor deluje spektakularno i egzotično i verujemo da bi bio neverovatan osećaj posetiti jednu ovakvu ploveću pijacu.

Pored pijace u Indoneziji, veoma je poznata (mada ne ovako velika) i ploveća pijaca u Bangkoku, koja je redovna destinacija gotovo svih turista koji posete Tajland.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs