Nije jedina imala ovakve probleme

Scenario se zna: Ovako Megan Markl planira da reši dramu koju je napravila u palati! (FOTO)

Odlazak Samante Koen, koji je najavljen za proleće naredne godine, bio je popriličan šok za sve jer je ova Australijanka s kraljevskom porodicom provela punih 17 godina

Vip priča
Autor:
Scenario se zna: Ovako Megan Markl planira da reši dramu koju je napravila u palati! (FOTO)
Foto: Reuters / Phil Noble

Trenutno je svaki pokret koji napravi vojvotkinja od Saseksa pod posebnom lupom javnosti, a kako i ne bi kada, od kako je u maju službeno postala članica kraljevske porodice, svojim postupcima ne prestaje da puni novinske strane. Ono o čemu se najviše govori je njena narav, zbog koje je sada već druga osoba s kojom blisko sarađuje podnela ostavku.

Kada se ovih dana pročulo da je nakon što je nedavno, nakon samo šest meseci, otkaz dala Melisa Toabti, isti potez je povukla još jedna lična asistentkinja Megan Markl, ovoga puta kraljičina miljenica Samanta Koen, na površinu je isplivala teška narav vojvotkinje od Saseksa koju retki mogu da podnesu.

Vanbračna deca, golotinja i seks: 9 najvećih skandala novijeg doba koje bi kraljevska porodica najradije da zaboravi! (FOTO)

foto: Profimedia

Odlazak Samante Koen, koji je najavljen za proleće naredne godine, bio je popriličan šok za sve jer je ova Australijanka s kraljevskom porodicom provela punih 17 godina te ju je upravo kraljica Elizabeta II dodelila Megan Markl kako bi joj pomogla da se što lakše prilagodi kraljevskoj porodici.

No, kako prenosi The Sunday Times, zapravo se od samog početka znalo da je saradnja Samante Koen i Megan Markl tek privremena i da je i namera lične asistentkinje bila da ostane samo šest meseci. Sve to dovelo je do toga da u timu Megan Markl sada postoje dva otvorena radna mesta koja treba popuniti, a sve zanima ko će zauzeti tu važnu poziciju.

Iako se nekima možda čini kako su ovo prvi ovakvi "poremećaji" u kraljevskoj porodici i da je za sve kriva Megan Markl, to se događalo i pre. Na samom početku slično je prošla i Kejt Midlton, koja je u prvim mesecima nakon udaje ostala i bez kućne pomoćnice, ali i glavnog vrtlara, a sve zbog njene navodne nesposobnosti da se pridržava kraljevskog protokola.

Novi šok u kraljevskoj palati: Megan Markl oterala osobu u koju je kraljica imala najviše poverenja! (FOTO)

foto: Profimedia

To je otkriveno u dokumentarnom filmu "William & Kate: The Journey" (Vilijam i Kejt: Putovanje) iz 2016. godine, u koj je novinarka Ešli Pirson primetila da su i to dvoje zaposlenih bili zapravo bivši radnici same kraljice Elizabete II. Navodno je razlog bio taj što se majka Kejt Midlton, Kerol, uplitala u raspored i obaveze kućne pomoćnice, ali i to što je sama vojvotkinja od Kembridža većinu stvari sama odrađivala, što se nikome nije svidelo.

A kako je zapravo Samanta Koen dobila tu poziciju? Kako piše Daily Mail, ova Australijanka, rođena u Brisbejnu, prijavila se na oglas iz novina koji je dala Bakingamska palata. U to vreme, pre gotovo 20 godina, Samanta Koen je bila u kratkoj poseti Londonu, a posao je dobila odmah, najviše zahvaljujući dobrom CV-ju, jer je u Australiji radila u javnoj službi, ali i odnosima s javnošću. Zaposlena u kraljevskoj porodici postala je 2001. godine, a zbog svojih poslovnih sposobnosti brzo je napredovala.

Procurela biografija Megan Markl: Ovako je živela dok se nije udala! (FOTO)

foto: Profimedia

Kakva je u poslu, dovoljno govori da su je prozvali "panterom", a nakon što je 2003. godine imenovana za zamenicu PR-a, 2007. postala je i lična sekretarica same kraljice Elizabete II te tako i prva žena na toj poziciji. Budući da je uživala veliko poverenje same kraljice, ne čudi da ju je ona dodelila novoj članici kraljevske porodice Megan Markl na rok od šest meseci, kako bi je pripremila za njene nove dužnosti.

A ono što sada Megan čeka je rešavanje novonastale situacije, odnosno pronalazak adekvatnih osoba koje će zasesti na mesto Melise Toabti, ali i Samante Koen. Ukoliko se povedu za primerom princa Vilijama i Kejt Midlton, novi oglas za posao i Hari i Megan bi mogli da postave na LinkedInu, gde su 2017. vojvoda i vojvotkinja od Kembridža tražili novog člana tima za odnose s javnošću.

Sve do tada članovi kraljevske porodice se objavljivali oglase za posao na službenim stranicama Kensingtonske palate. Prema pisanju Vanity Faira, na potragu putem LinkedIna su se odlučili jer je izbor kandidata mnogo veći, a šta će presuditi u odabiru novih radnika, pokazaće vreme.

Samo me je iskoristila i odbacila: Poznati voditelj otkrio tužnu istinu o Megan Markl!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs