Prava istina

Istorija se ponavlja? Ovo je pravi razlog zašto Megan i princ Hari više ne žele da žive u Kensingtonskoj palati! (FOTO)

Naime, ovih dana objavljeno je kako princ Hari napušta Kensingtonsku palatu, u kojoj je trebalo da živi odmah pored svog brata, princa Vilijama, sve kako bi porodični život mogao da započne započeti u Frogmoru, gde je "crna ovca" porodice, njegov prapraujak Edvard, sahranjen sa svojom suprugom

Vip priča
21:01h Autor:
Istorija se ponavlja? Ovo je pravi razlog zašto Megan i princ Hari više ne žele da žive u Kensingtonskoj palati! (FOTO)
Foto: AP / Alastair Grant

Mnogi bi rekli - istorija se ponavlja, a razdor u britansku kraljevsku porodicu i ovoga puta je unela jedna Amerikanka. Bila to istina ili ne, to znaju samo oni, ali činjenica je da su princ Hari i Megan Markl su odlučili da se isele iz Kensingtonske palate i svoje porodično gnezdo sviju malo dalje od Londona.

Priča je sledeća: odnos dvojice braće se pogoršao nakon što je između njih stala razvedena Amerikanka... dve jetrve, jedna poslušna, druga željna pažnje. Reč je o istinitoj situaciji iz britanske istorije, onoj Džordža VI i njegovog brata Edvarda VIII, koji je abdicirao s trona zbog ljubavi prema Amerikanki Volis Simpson, na opšte iznenađenje svoje jetrve, buduće kraljice majke, Elizabete. A čini se da se istorija ponavlja.

Novi kraljevski portret izazvao čuđenje: Zašto na njemu nema kraljice Elizabete?! (FOTO)

foto: Profimedia

Naime, ovih dana objavljeno je kako princ Hari napušta Kensingtonsku palatu, u kojoj je trebalo da živi odmah pored svog brata, princa Vilijama, sve kako bi porodični život mogao da započne započeti u Frogmoru, gde je "crna ovca" porodice, njegov prapraujak Edvard, sahranjen sa svojom suprugom.

Prema izvorima ljudi s britanskog dvora, upravo je Harijev brak s Megan ubrzao bratsku odluku da krenu svako svojim putem i životom, počevši od toga da više ne žive pod istim krovom. Iako Hari ima odličan odnos s bratom, snajom, ali i bratancima koje obožava, isto tako želi da započne samostalan život.

Megan Markl je napravila ogroman problem: Kraljevska porodica zbog nje proživljava noćnu moru!

foto: Profimedia

I ponašanje same Megan Markl, koju mnogi opisuju rečima "šta Megan želi, Megan to i dobije", te njen nategnut odnos sa jetrvom Kejt Midlton nisu pridoneli tome da barem pokušaju da neko vreme žive na istoj adresi. Ipak, odluka da se presele upravo u Frogmor Kotidž, koji se nalazi na posedu Vindzora i u blizini je doma voljene bake, poprilično je iznenadila.

Kao prvo, iz te kuće morao je da se iseli kraljičini rođak Ričard sa suprugom Birdžit, poznatiji kao vojvoda i vojvotkinja od Glaučestera. Neki izvori tvrde kako se sve donedavno nagađalo da bi Hari i Megan mogli da se usele u veći stan unutar Kensingtonske palate, ali sve se promenilo nakon što su se vratili s australijske turneje.

Tada je otkriveno kako su se odlučili za Frogmor, a iseljenje dotadašnjih stanara, kao i renovacija, poprilično su ubrzani. Navodno se razlog odlaska iz Kensingtonske palate krije i u tome da bi trebalo utrošiti puno više novca u renoviranje. Naime, renoviranje u istorijskoj kraljevskoj palati nije nimalo jeftino, a porezne obveznike je preuređenje doma princa Vilijama i Kejt Midlton koštalo neverovatnih 4,5 miliona funti.

Maštovita Kejt: Originalan poklon koji je dala princu Hariju nasmejao je Britaniju! (FOTO)

foto: Profimedia

Sam Hari je navodno otkrio i kako je jedan od razloga njihove odluke o selidbi taj što želi da odgaja svoju decu daleko od očiju javnosti, sasvim suprotno od onoga što radi njegov stariji brat. Dobro je poznato to da malenog princa Džordža i njegovu sestricu, princezu Šarlot, paparaci prate u stopu i redovno snimaju na putu do škole.

Neku privatnost u Kensingtonskim vrtovima poprilično je teško postići, iako su sađenjem drveća i ograde pokušali da spreče znatiželjnike od virenja, ali niko nije ni razmišljao da će oni tako sporo rasti. Budući da je drugi u liniji nasledstva za tron, Vilijam je, hteo on to ili ne, morao jednostavno da pristane na takve uslove, a kako zbog svega toga mora da ima stalno boravište u glavnom gradu, sama Kensingtonska palata pokazala se kao najbolja za život. No Hari više nije u "samom vrhu" za tron, stoga može da donosi odluke za koje smatra da su najbolje za njegovu porodicu.

Daleko od dobrice: Megan maltretira osoblje, Harijem manipuliše! Kraljica intervenisala! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs