Nema nasledstva

Odrekli se bogatstva nakon smrti: Poznati koji decu ostavljaju bez ičega! (FOTO)

Obično mislimo da bogati ljudi svoje ogromno bogatstvo nakon smrti ostavljaju deci, međutim neki poznati su odlučili da to nije dobra ideja i rešili da svoj novac daju drugima

Vip priča
Autor:
Odrekli se bogatstva nakon smrti: Poznati koji decu ostavljaju bez ičega! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vilijam Baron Hilton

Poznati koji nisu završili srednju školu: Karijera im je bila preča od obrazovanja! (FOTO)

foto: Profimedia

Baron Hilton, vlasnik čuvenog hotelskog lanca “Hilton” je odlučio da će donirati 97 % svog bogatstva humanitranoj fondaciji Konrad Hilton, koju je osnovao njegov otac od koga je nasledio bogatstvo. Baron ima 8 dece iz braka sa Merilin Holi, odluku da donira bogatstvo je doneo delom zbog bahatog ponašanja njegove unuke Paris Hilton koja je kompromitovala celu porodicu svojim ponašanjem.

Ted Tarner

Ona je najbogatija žena sveta: Ima samo 20 godina i bogatstvo od 900 miliona dolara!

foto: Profimedia

Osnivač CNN-a, Ted Tarner, osnovao je i Tarner fondaciju 1990. godine koja pomaže u rešavanju ekoloških probema širom sveta. 1997. godine obavezao će da je Ujedinjenima Nacijama isplatiti milijardu dolara u narednih 10 godina. Iako je deo bogatstva nasledio od oca nasilnika nakon njegovog samoubistva, Ted je 2010. godine je potpisao “Giving Pledge” kojim se nakon svoje smrti odrekao većine bogatstva koje će se donirati u dobrotvorne svrhe.

Bil Gejts

Najveći dobrotvori među bogatašima: Nije pošteno da mi imamo milijarde dok neki nemaju ništa! (FOTO)

foto: Profimedia

Bil Gejts je jedan od osnivača i pokretača “The Giving Pledge”-a, ugovora između milionera i milijardera, koji kada je potpisan obavezuje osobu da nakon smrti donira svoje bogatstvo u humanitarne svrhe. Fondaciju Bila i Melinde Gejts čini veliki deo novca osnivača Majkrosofta (koje iznosi preko 78 milijardi dolara), a prema njemu njegova deca treba da rade i shvate koliko je rad važan. On i supruga imaju troje dece koja neće voditi njihovu fondaciju kako se očekivalo, već će sav novac biti doniran ljudima kojima je potreban i za iskorenjivanje bolesti i siromaštva.

Elton Džon

Elton Džon i Dejvid Furniš su odlučili da svoj novac ne ostave sinovima. Muzičar i njegov partner će dati oko 53 milijardi funti u humanitarne svrhe, objašnjavajući ovaj potez kao način da nauče decu poštovanju, teškom radu i vrednosti novca.

Elton Džon se povlači posle 50 godina: Želim da provodim više vremena sa decom!

foto: Profimedia

"Naravno da želim da ostavim svoje dečake u dobroj finansijskoj situaciji. Ali grozno je dati deci sve što požele. To im uništava život. Dečaci imaju neverovatan život, nisu normalna deca i ja se ne pretvaram da jesu. Ali, moraju da imaju neku naznaku normalnosti, poštovanje prema vredno zarađenom novcu i poštovanje za rad", objasnio je Elton.

Mark Zakerberg

Tajna uspešnog braka: Mark i Prisila su 14 godina u ljubavi zahvaljujući jednoj stvari! (FOTO)

foto: Profimedia

Mark i njegova supruga su takođe potpisali “Giving Pledge” inicijativu. Prisila Čen inicijativno sponzoriše projekte u sferi zdravstva, razvoju edukacije i rešavanja društvenih problema. Čak 99% njihovog novca će biti donirano, dok će ostatak biti nasleđen. Za razliku od drugih milijardera Prisila i Mark su se odlučili da će bogatstvo donirati tokom života u fondaciju Čen Zakerberg, koja, kako mnogi smatraju ima ograničenu društvenu odgovornost budući da se fokusira isključivo na obrazovanje i zdravlje.

Ešton Kučer i Mila Kunis

Poznati glumački par je otkrio da veliko nasleđe i novac demotivišu decu i sprečavaju ih da nešto postignu sami. Zato će novac nakon njihove smrti biti doniran u humanitarne svrhe. Ešton je takođe priznao da je, ako njegova deca postignu dobar biznis plan, spreman da investira u to.

Zapostavili karijere jer su im deca na prvom mestu: Ovo je najslađa holivudska porodica! (FOTO)

foto: Profimedia

"Prošle godine kada smo slavili Božić, naša dvogodišnja ćerka Vajat je dobila previše toga. Mi joj nismo poklonili ništa, ali jesu deda i baka. Deda više ne zna da ceni jedan poklon. Čak više ni ne znaju šta očekuju, za njih su to samo stvari", rekla je Kunis prošlog Božića i otkrila da uvode zabranu darivanja dece, jer njima to zapravo nije ni bitno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs